menu Home
Algemeen

NLdoet komt er aan!

Paul | 19 april 2021

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 mei wordt er weer in heel het land NLdoet georganiseerd. Tijdens deze grootste vrijwilligersactie van Nederland wordt vrijwilligerswerk in de spotlights gezet en wordt iedereen uitgenodigd om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Uiteraard gebeurt dat op een veilige manier binnen de coronamaatregelen. De klussen vinden vaak buiten plaats en iedereen houdt voldoende afstand.

Ook in Ridderkerk grijpen organisaties NLdoet aan om tuin of gebouw op te knappen of iets leuks voor de bewoners te doen. Op een laagdrempelige manier kunnen de deelnemers zo kennis maken met de organisatie en vrijwilligerswerk. Want nieuwe vrijwilligers zijn altijd van harte welkom!

Ergens helpen
Wil je praktisch aan de slag, heb je groene vingers of wil je bewoners blij maken? Op vrijdag 28 mei kan je terecht bij Aafje Ronde Sant om de bloembakken en tuinmeubilair zomerklaar te maken, bij Reyerheem de balkons en tuin van de bewoners met het opfleuren van de bloembakken en bij Bij Bosshardt helpen bij de High Tea. Op zaterdag 29 mei kun je terecht bij RTV Ridderkerk voor het opfrissen van de buitenruimte en via Present op beide dagen voor het klussen in huis en tuin van kwetsbare inwoners.
Meedoen is eenvoudig. Het kan alleen, of nog leuker samen met iemand anders, of als groep vrienden, familie of bedrijf. Meld je aan op de website www.nldoet.nl en zoek naar de klussen in Ridderkerk.

Meedoen als organisatie
Gebruik NL Doet als kans om een klus te klaren, je organisatie te promoten èn nieuwe vrijwilligers te werven. Ook op anderhalve meter afstand zijn er leuke en veilige activiteiten te doen. Denk aan buitenactiviteiten, online activiteiten als videobellen met bewoners van een zorginstelling of groen klussen. Aanmelden kan via de website www.nldoet.nl. Daar vind je ook tips, draaiboeken en publiciteitsmateriaal. Tot 23 april kan er een financiële bijdrage aangevraagd worden.

Vanwege de coronamaatregelen verloopt NLdoet dit jaar anders dan anders. Organisaties hebben het moeilijk door alle maatregelen en vrijwilligers kunnen nog meer dan anders het verschil maken.

De coronamaatregelen van de overheid worden gevolgd, bekijk altijd de laatste informatie over het doorgaan van de activiteiten.

Voor meer informatie en advies over NLdoet in Ridderkerk kun je contact opnemen met Facet Vrijwilligerssteunpunt via 0180 – 430 440 of via vrijwilligerswerk@facetridderkerk.nl. Ook voor ander zinvol en leuk vrijwilligerswerk kan je hier terecht. Kijk op de vacaturebank https://vacaturebank.facetridderkerk.nl of bel voor een afspraak.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.