menu Home
Algemeen

Carla van Gils treedt toe tot directie KWF

Paul | 19 april 2021

Carla van Gils gaat vanaf 1 juni deel uitmaken van de directie van KWF Kankerbestrijding. Met haar toetreding is de tweehoofdige directie compleet. Zij is hiermee de opvolger van de in januari gepensioneerde Fred Falkenburg.

Prof. Dr. Van Gils combineert haar werkzaamheden in het UMC Utrecht met haar nieuwe functie als directeur KWF. Met haar achtergrond als epidemiologisch onderzoeker op het gebied van kanker zal ze zich met name gaan bezighouden met het onderzoeksveld. KWF financiert honderden projecten over de gehele breedte van kankeronderzoek.  

Voorzitter van de Raad van Toezicht van KWF Wiebe Draijer: `Met de komst van Carla van Gils is de tweekoppige directie van KWF weer op volle sterkte. We hebben een langetermijnvisie die gericht is op 2030 en met de komst van Van Gils halen we veel kennis en expertise in huis om die ambitie te verwezenlijken.`

Directievoorzitter van KWF Johan van de Gronden: ‘Ik kijk enorm uit naar de samenwerking. Met name door haar oog voor het hele traject; van preventie tot en met de laatste levensfase.  Maar ook op het gebied van vroege opsporing van kanker kunnen we een belangrijke stap maken met kankerbestrijding, waarbij het belang van de patiënt voorop staat.’

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.