menu Home
Gemeente Nieuws

4 mei-herdenking dit jaar zonder publiek

Paul | 15 april 2021

Dinsdag 4 mei herdenken we ook in Ridderkerk de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en latere vredesmissies. Vanwege de coronacrisis is deze herdenking anders dan andere jaren.

De herdenking in Ridderkerk zal dit jaar doorgaan, vanwege het grote belang hiervan. Dat gebeurt op uitnodiging in kleine kring bij het monument op begraafplaats Rusthof. Door de coronacrisis kunt u als inwoner dit jaar dus helaas opnieuw niet bij de herdenking aanwezig zijn.

Thuis herdenken

Burgemeester Anny Attema: ,,Dit jaar kunt u thuis herdenken en deze belangrijke nationale gebeurtenis dankzij de televisie meebeleven. U kunt kijken naar de kranslegging op de Dam. Dat inwoners nu niet de mogelijkheid hebben naar de altijd mooie herdenking te gaan doet pijn, vooral bij mensen die slachtoffers te betreuren hebben. Het virus is nog onder ons. Daarom moeten we het nog even volhouden, het thuisblijven, die anderhalve meter afstand.’’

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.