menu Home
Algemeen

Corona gooit voor de 2e keer roet in het eten voor 3×2

Paul | 13 april 2021

Ook in 2021 zit het populaire jeugdevenement er niet in, dat is te lezen in een bericht van het bestuur van S.I.V. Jeugdwielertour 3×2 Ridderkerk. Vandaag heeft het bestuur alle vrijwilligers onderstaand bericht gestuurd.

Beste 3×2-er,

Het bestuur van 3×2 heeft zich de afgelopen tijd de vraag gesteld of 3×2 dit jaar doorgang kan vinden.

Daarbij zijn vrijwilligers natuurlijk van groot belang, want zonder vrijwilligers sowieso geen 3×2. Op de vraag of jullie dit jaar als vrijwilliger meedoen, hebben wij veel positieve reacties ontvangen. We vinden het fijn dat jullie 3×2 een warm hart toedragen! Aan het gebrek aan vrijwilligers zal het dus zeker niet liggen!

Wel of geen 3×2 2021?

Binnen het bestuur is toch het besluit genomen om dit jaar geen 3×2 te organiseren. Hieronder leggen wij uit waarom wij denken dat het niet haalbaar en verantwoord is om 3×2 dit jaar door te laten gaan.

Waarom heeft het bestuur deze beslissing genomen?

Ons dagelijks leven wordt al een jaar beïnvloed door het coronavirus en de diverse maatregelen. Wat in de komende maanden wel en niet mag, is ook nog erg onzeker. Wel of geen 1,5 meter? Mogen grote groepen bij elkaar of wordt dit beperkt tot een maximaal aantal personen? Krijgen we een vergunning van de verschillende gemeenten? En wanneer krijgen we duidelijkheid over het eventueel versoepelen van de maatregelen?

Vanwege deze onzekerheid, is het bestuur bij haar beslissing uitgegaan van de maatregelen die er nu zijn. Dit houdt in: geen publiek, geen zwembaden, 1,5 meter afstand houden, mondkapjesplicht vanaf 13 jaar etc. etc. Met deze maatregelen is het niet mogelijk om 3×2 te organiseren, zoals we gewend zijn.

Waarom is de beslissing nu al genomen?

Wij kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt waarom deze beslissing nu al is genomen. Het is nu half maart en 3×2 zou pas half augustus worden gehouden.

De beslissing is nu al genomen, zodat jullie als vrijwilligers ruim van te voren op de hoogte zijn en vrij zijn om jullie vakantieplannen anders in te delen. Daarnaast kost het organiseren van 3×2 veel tijd, hebben de gemeenten tijd nodig om de vergunningaanvraag te beoordelen. Het is dus niet mogelijk om te wachten met het organiseren totdat er duidelijkheid is over de versoepeling van de maatregelen.

Wordt er voor de kinderen door 3×2 in 2021 iets anders georganiseerd

Nee, 3×2 werkt dit jaar ook niet mee aan een ander jeugdevenement.

Gaat 3×2 2022 wel door?

Als bestuur vinden wij het heel jammer dat 3×2 nu al 2 jaar niet door kan gaan. Maar dit betekent niet dat in 2022 geen 3×2 zal worden georganiseerd. In 2022 (8 t/m 13 augustus) willen wij groots uitpakken met de 50e editie van 3×2! 

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.