menu Home
Algemeen

Uitgelezen AanZet: De winnaar(s) van de Woutertje Pieterse Prijs

Paul | 11 april 2021

Gisteren is de Woutertje Pieterse Prijs uitgereikt aan de schrijver Benny Lindelauf en de illustrator Ludwig Volbeda voor hun boek “Hele verhalen voor een halve soldaat”.

De jury noemt het winnende boek gedurfd: “Het is ons een grote eer om in dit uitzonderlijke jaar een uitzonderlijk boek te bekronen dat het beste van de taal en het beeld in zich weet te verenigen. Een boek dat het grimmige niet schuwt, de lezer op een bloedstollende reis meeneemt en hem laat zien hoe groot en diep onze wereld kan zijn.”

Het boek gaat over zes broers die worden opgeroepen om dienst te nemen in het leger. Op weg naar het front moeten ze zich melden bij een grenspost. Geschikte giften of geld om de grens te kunnen passeren, bezitten de broers niet. Verhalen kennen ze echter in overvloed. Verhalen over een behekst meer, over een poppenspeler die over lijken gaat om succes te hebben en over een jongeman die zo mooi is dat de mannen uit zijn dorp hem van pure jaloezie het liefst een kopje kleiner maken. De broers vertellen en vertellen alsof er een leven van af hangt. En dat is ook zo.Tot zover de samenvatting.

Het boek is te leen bij of via de bibliotheek in Ridderkerk of te koop bij de plaatselijke boekhandel.
Want we ondersteunen natuurlijk vooral onze lokalen, gewoon zoals het hoort.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.