menu Home
Gemeente Nieuws

Buitenspeel-prijzen voor fanatieke schatzoekers

Paul | 9 april 2021

Ruim 360 ouders en kinderen deden vorige maand mee met de buitenspeelcampagne van Vet Gezond. Vorige week woensdag reikte wethouder Henk van Os de prijzen uit. Vanwege het enorme succes waren daar geen 8, maar wel 34 prijswinnaars.

In de verschillende parken die Ridderkerk rijk is zochten kinderen én hun ouders fanatiek naar de daar verborgen schatten. Elke zaterdag in maart zette Vet Gezond om 10.00 uur een schatkaart op Facebook. Vijf minuten later kwamen de eerste kinderen en ouders al aanrennen, gewapend met een schepje, om op zoek te gaan naar de schatten. In het houten schatkistje vonden de winnaars een kaartje met een telefoonnummer dat ze moesten bellen. De kistjes waren begraven of goed verstopt in bijvoorbeeld een holle boom.
Peuters en kleuters konden ook naar buiten. Voor hen was er de actie ‘blubberfoto’. Ouders konden foto’s insturen van hun kinderen springend in een plas water of blubber. De vijf mooiste foto’s werden beloond met een prijs.

Buitenspeelpakket

De actie werd georganiseerd samen met Ravottuh. De winnaars kregen een buitenspeelpakket met onder meer een boek over dieren, een zoekkaart voor bodemdieren, een loeppotje, schepje en vergrootglas, stoepkrijt, een springtouw, een balgooi-spel, knikkers, een bal en een bidon.
Steffanie Helmink, regisseur van Vet Gezond: ,,De ouders en de kinderen reageerden heel enthousiast. Tijdens het schatzoeken, maar ook tijdens de prijsuitreiking. Ze vonden het superleuk om mee te doen en zijn blij met hun prijs. Dus we zijn van plan dit jaarlijks te gaan organiseren.’’

Meer weten over Vet Gezond?

Kijk dan op www.facebook.com/ridderkerkvetgezond.

Foto: Gemeente Ridderkerk

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.