menu Home
Algemeen

Theosophy Talks ONLINE ‘Natuur: één Leven’

Paul | 25 maart 2021

Deze lezingenserie is te volgen vanaf 31 maart via livestream: www.blavatskyhouse.org.van de Theosophical Society Point Loma. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen. Alle gehouden lezingen staan daarna op YouTube..

Volgens de Theosofia is de Kosmos een grootse levensgemeenschap, gegrond op een fundamentele Eenheid. En leven houdt machtig veel in: ervaringen opdoen, innerlijk groeien, steeds méér uit jezelf halen. Klopt deze ongebruikelijke visie met onze eigen ervaringen en met de modernste wetenschappelijke observaties?
In vier lezingen bespreken we tot welke inzichten deze zoektocht leidt. Waar komt strijd vandaan? Is innerlijke groei mogelijk zonder strijd? Wat is de relatie tussen ons DNA en onze vrije wil en karakterverandering? Bomen en slijmzwammen kunnen leren, terwijl er geen hersencel aan te pas komt. Hoe kan dat? En welke functie vervullen wij mensen in het grote evolutie-avontuur van onze Planeet?

Strijd of samenwerking?
31 maart 2021 om 19.30 uur
Volgens de Theosofia is de Kosmos een grootse levensgemeenschap, gegrond op een fundamentele Eenheid. Maar waar komt dan strijd vandaan? Is innerlijke groei mogelijk zonder strijd?

Wat DNA wel en niet bepaalt
7 april 2021 om 19.30 uur
Dat zit in mijn DNA” is een vaak gehoorde uitspraak. Maar wat wordt er precies bepaald door je DNA? Want als alles in je genen vastligt, hoe verklaar je vrije wil en karakterverandering dan?

Leren zonder hersenen
14 april 2021 om 19.30 uur
Bomen met geheugen en slijmzwammen die kunnen leren, terwijl er geen hersencel aan te pas komt: hoe meer we van de natuur ontdekken hoe meer vragen er oprijzen. Waar zit het leervermogen in de natuur?

De rol van de mens in de natuur
21 april 2021 om 19.30 uur
Kan de planeet Aarde zonder mensen? Of vervullen wij als denkende wezens een onmisbare functie in het geheel? En wat betekent dat voor al onze ambities en acties?

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.