menu Home
Gemeente Nieuws

Opnieuw geen precario voor Ridderkerkse ondernemers

Paul | 25 maart 2021

Net als vorig jaar hoeven Ridderkerkse ondernemers en instellingen ook dit jaar geen precariobelasting te betalen. Dat is de belasting die bijvoorbeeld horeca-ondernemers betalen om een terras te mogen inrichten op grond van de gemeente.

Vorig jaar besloot het college voor de eerste keer de precariobelasting te schrappen. De gemeenteraad nam op 18 maart j.l. een motie aan om dat dit jaar weer te doen.

Door de coronacrisis zijn met name veel horeca-ondernemers zwaar getroffen. Hun omzet is gekelderd sinds op 15 maart 2020 de horeca dicht moest en er sindsdien voor deze branche strenge coronaregels gelden.

,,Hier en daar zijn er wat versoepelingen geweest, maar de geleden schade blijft enorm”, aldus de wethouders Henk van Os (economie) en Marco Oosterwijk (financiën). ,,Met het niet innen van de precariobelasting willen we opnieuw een steentje bijdragen aan het op de been houden van onze bedrijven.”

Het college nam het afgelopen jaar meer besluiten om de pijn van de coronacrisis te verzachten. Bedrijven kregen uitstel van het betalen van gemeentelijke belastingen. Sportverenigingen hoefden geen huur voor gemeentelijke sportaccommodaties te betalen. Er kwam een subsidieregeling voor vastgoedeigenaren om huurverlaging of kwijtschelding te stimuleren. En bij het kabinet werd aan de bel getrokken om aandacht te vragen voor ondernemers die tussen wal en schip van alle steunpakketten vallen.

Foto: Jos Wesdijk, Gemeente Ridderkerk

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.