menu Home
AlgemeenPolitiek

Een oproep voor stageplaatsen!

Paul | 19 maart 2021

door onze politiek redactie:

Ilse Verdiesen en Edward Piena van de VVD Ridderkerk hadden vragen gesteld over het tekort aan stageplaatsen voor studenten.
In sommige gevallen was het al moeilijk om er eentje te vinden en corona heeft het er zeker niet vereenvoudigd. In de regio Rijnmond zijn er zo’n 4.000 MBO-studenten die nog geen stageplaats hebben.
De portefeuillehouder blijkt hiervan niet op de hoogte te zijn.
Enerzijds omdat Ridderkerk geen MBO-instelling(en) heeft en anderszijds vinden er ook geen meldingen plaats van op zoek zijnde studenten.
De portefeuillehouder ziet op dit moment geen mogelijkheden stageplaatsen te creëeren.
Het doel van een stageplaats is kennis verwerven en voorbereiden op toetreding tot de arbeidsmarkt.
Er zijn werkzaamheden waarbij fysieke aanwezigheid op de werkplek noodzakelijk is, in dat werkveld zijn er binnen de BAR 21 stagiaires actief.
Voor het overgrote deel van de werkzaamheden binnen de organisatie wordt vrijwel uitsluitend vanuit huis gewerkt om te kunnen voldoen aan de richtlijnen van de overheid.
In die situaties is het vrijwel onmogelijk een student goed te begeleiden.
Overigens is de portefeuillehouder wel bereid een oproep te plaatsen bij het Ridderkerkse bedrijfsleven, dat kan dan in de periodieke economische nieuwsbrief. Uit het antwoord van de portefeuillehouder blijkt niet of, en zo ja, wanneer die oproep zal worden geplaatst. Dat is dan weer uiterst bijzonder.
Bij de oproep sluiten wij ons overigens graag aan.
Dus mocht u een stageplaats hebben laat het dan vooral weten bij de betreffende instanties.

Written by Paul

Comments

This post currently has 1 comment.

 1. Martijn Eeuwijk

  20 maart 2021 at 08:23

  Goedendag,
  Hartelijk dank voor de aandacht omtrent stageplaatsen en de foto’s van ons geweldig mooie schoolgebouw. Stage lopen is een belangrijke pijler van het Praktijkonderwijs. Door alle problemen omtrent Covid-19 hebben mijn collega’s hard moeten werken om leerlingen weer op een passende plek te krijgen en dat is in grote mate gelukt.
  We zijn trots op de goede samenwerking die wij met het lokale bedrijfsleven hebben en de kansen die onze leerlingen geboden worden.
  Kan het nog meer en beter? Zeker!
  Denkt u iets voor onze leerlingen te kunnen betekenen en ze perspectief kunt bieden op een stage ervaring of wellicht een dienstverband binnen uw sector? Mijn collega’s van stage komen graag met u in contact!

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.