menu Home
Gemeente Nieuws

Ridderkerk maakt haast met TONK

Paul | 5 maart 2021

De gemeente Ridderkerk wil haast maken met de uitvoering van de nieuwe landelijke steunregeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK).

De tijdelijke regeling is bedoeld voor inwoners die als gevolg van de coronacrisis veel minder inkomsten hebben en hun (woon)lasten niet meer kunnen betalen. De regeling is ook bedoeld voor ondernemers.

TONK is een tegemoetkoming voor noodzakelijke kosten zoals woonlasten. Het bedrag hoeft niet terugbetaald te worden. Woonlasten zijn huur, aflossing hypotheek, hypotheekrente en kosten voor nutsvoorzieningen, gas, water, licht en internet. Het gaat om kosten die tussen 1 januari en 30 juni 2021 zijn en worden gemaakt.

De eenmalige tegemoetkoming is een bedrag van 750 of 1500 euro. De hoogte van het bedrag hangt af van de woonlasten ten opzichte van het inkomen. De vergoeding zal in veel gevallen niet alle woonlasten kunnen compenseren. Het is dan ook een tegemoetkoming.

Op de website van de gemeente Ridderkerk staat het digitale loket waar de TONK-tegemoetkoming kan worden aangevraagd: https://www.ridderkerk.nl/tonk

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.