menu Home
AlgemeenGemeente Nieuws

Kinderen planten Tiny Forest bij De Botter

Paul | 4 maart 2021


Leerlingen van basisschool De Botter, stichting Bram en IVN Natuureducatie hebben dinsdag 2 maart samen een Tiny Forest aangeplant. Wethouder Peter Meij en kinderburgemeester Maylin Ouwens namen een kijkje bij het planten.

Foto: Gemeente Ridderkerk

Het magische bos

Het minibos ligt in het groengebied nabij de school en woonzorgcentrum. Reyerheem.Wethouder Peter Meij is blij met de start van de aanleg van het eerste Tiny Forest in Ridderkerk. ,,In oktober hebben we de plaatsen bepaald waar de minibossen komen. Je merkt, zeker nu in deze coronatijd, dat natuur een steeds belangrijkere rol gaat spelen in de samenleving. En dan is het heel mooi om van jongs af aan op te groeien met een ‘eigen’ bos en daar spelenderwijs in en over te leren.’’
De leerlingenraad van De Botter heeft een toepasselijke naam gekozen voor dit Tiny Forest, namelijk: het magische bos. In Ridderkerk komen drie Tiny Forests. De andere twee komen bij de Schaepmanschool en kinderopvang SKR.

Wat is het?

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek. De bedoeling is om in de gemeente tussen nu en eind 2021 drie van deze minibosjes aan te leggen. Zo werkt Ridderkerk aan meer groen en duurzaamheid.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.