menu Home
Algemeen

Gaten in winkelcentrum spoedig opgevuld?

Paul | 3 maart 2021

door Jan-Hein Visser

Helaas moeten we er vooralsnog een klein vraagteken bij zetten omdat, na jaren van leuren en zeuren nog altijd het gapende en niet ongevaarlijke gat bij de zij-ingang van de Ridderhof ter hoogte van supermarkt AH, niet is gerepareerd. Maar dat dit gaat gebeuren, daar kan van worden uitegaan.

Het winkelcentrum in het centrum van Ridderkerk gaat al een paar jaar gebukt onder een gestaag toenemende leegstand, begeleid door haperend onderhoud: dat laatste is vooral te zien aan het feit dat al zeker drie of vier jaar zelfs geen noodreparaties zijn verricht, zelfs niet aan een potentieel gevaarlijke situatie, zoals op de bijgaande afbeelding goed is te zien. De breuk en het steeds groter wordende gat moet toch iedereen intussen zijn opgevallen, als men er niet zelf óver is gevallen.

Het hele winkelcentrum gaat door de nieuwe eigenaar, zoals recent bekend werd, fors onder handen genomen worden. Het door de coronacrisis toch al verder uitdunnende winkelbestand wordt daarbij volgens de aan de gemeente gepresenteerde plannen geconcentreerd in o.a. Ridderhof 1 en 2, zodat de diverse gevallen gaten verdwijnen. En dus ook die in de vloeren. Ruud Scheenjes heeft namens het Winkelhart Ridderkerk desondanks de meest urgent kwestie bij de eigenaar nogmaals met prioriteit onder de aandacht gebracht en wijst daarbij op een niet ongevaarlijke situatie. Een concrete toezegging of en wanneer dit wordt verholpen is er op het moment van schrijven nog niet. Er komt in ieder geval binnen afzienbare tijd een nieuwe tegelvloer, te beginnen met Ridderhof-2.

Scheenjes heeft intussen druk gezet op de eigenaar om het gat te repareren, maar merkt daarbij wel op dat deze niet de gehele voorgeschiedenis kent. Daarom zal Scheenjes indien nodig binnenkort in een persoonlijk gesprek met de eigenaar een tijdelijke oplossing voorstellen. Scheenjes merkt verder tegenover Ridderkerk FM op dat voor nu vooral van belang is dat er licht aan de horizon moet schijnen voor de lokale ondernemers in deze moeilijke en onzekere corona-tijden. En dat met een nieuwe vastgoed-eigenaar, die dan wel echt de gelegenheid dient te krijgen om zich te bewijzen.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.