menu Home
Algemeen

Adri Bom-Lemstra nieuwe voorzitter Glastuinbouw Nederland

Paul | 3 maart 2021

Gedeputeerde Adri Bom-Lemstra (CDA) wordt vanaf mei de nieuwe voorzitter van Glastuinbouw Nederland, de koepelorganisatie van ondernemers in de glastuinbouw.

Haar benoeming betekent het vertrek van Bom-Lemstra bij de provincie Zuid-Holland, waar ze sinds 2015 gedeputeerde is. In de periode 2015-2019 was ze verantwoordelijk voor Economie, Ruimtelijke ordening en Wonen. De afgelopen twee jaar had ze Economie en Innovatie, Land- en Tuinbouw en Gezond en Veilig in haar portefeuille.

CDA-fractievoorzitter Meindert Stolk reageert met dubbele gevoelens op het vertrek. “Adri is zes jaar lang het boegbeeld geweest van CDA Zuid-Holland. Zowel in 2015 als in 2019 was zij onze lijsttrekker bij de verkiezingen van Provinciale Staten. Een keiharde werker, een goede en gedreven bestuurder en bovendien een hartelijke en altijd enthousiaste collega om mee samen te werken. Niet alleen de CDA-Statenfractie, maar ook de provincie Zuid-Holland zal haar zeker gaan missen. Maar tegelijkertijd is deze mooie stap haar uiteraard van harte gegund. Met haar kennis van de land- en tuinbouw en haar kwaliteiten zal ze zeker een prachtige bijdrage leveren aan deze belangrijke en innovatieve sector.”

Bom-Lemstra is geen onbekende in de tuinbouwsector. Naast gedeputeerde Land- en Tuinbouw is ze voorzitter van Greenport West-Holland, actief in de andere Zuid-Hollandse greenports en stond ze aan de wieg van Greenports Nederland. Bom-Lemstra: “In onze tuinbouw worden producten geproduceerd voor gezondheid en geluk. Groenten, fruit, bloemen en planten. En ook nog eens op een heel innovatieve manier. Aan de andere kant van de wereld weten ze dat, dichtbij huis mogen we dat verhaal veel meer vertellen. Vooral omdat de innovaties uit de sector van belang zijn voor grote vraagstukken waarvoor we staan. Denk aan de energietransitie, circulaire economie en gezondheid. Ik zie ernaar uit daar samen met al die ondernemers werk van te maken.”
De CDA-fractie gaat zich beraden over de voordracht voor de opvolging van Bom-Lemstra in het college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland.

Adri Bom-Lemstra

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.