menu Home
Gemeente Nieuws

Nieuwbouw Gemini begint in april

Paul | 16 februari 2021

 Slokker Bouwgroep begint in april van dit jaar met de bouw van het nieuwe Gemini College met sportzaal op het voormalige hoofdveld van voetbalvereniging RVVH. Op dit moment wordt de locatie bouwrijp gemaakt. Het Gemini College kan vanaf het schooljaar 2022/2023 gebruikmaken van het nieuwe schoolgebouw.

Voor de bouw van de school was een aanpassing van het bestemmingsplan nodig. De gemeenteraad stelde het nieuwe bestemmingsplan op 17 september 2020 vast. Tijdens de inzage- en beroepstermijn, vorig jaar, zijn geen bezwaren ingediend. Voor de nieuwbouwplannen is op 12 november een omgevingsvergunning verleend. Ook hierop zijn geen bezwaren op binnengekomen.

De Loods en De Gooth

In het nieuwe bestemmingsplan is rekening gehouden met nieuwbouw voor jongerencentrum de Loods en jongerensociëteit De Gooth, naast het nieuwe Gemini College. Daardoor ontstaat een samenhangende plek voor de Ridderkerkse jeugd met een groene campus en sportfaciliteiten. De plek op het sportpark heeft de voorkeur van het college. De gemeenteraad moet hierover nog een besluit nemen. Verwacht wordt dat dit nog vóór de zomer gebeurt.

Toekomstbestendige accommodatie RVVH

Voetbalvereniging RVVH maakt vanaf augustus 2020 gebruik van een toekomstbestendige accommodatie aan de kant van de Sportlaan binnen hetzelfde gebied. Door het vertrek van korfbalvereniging KCR naar sportpark Reyerpark in 2018 ontstond binnen sportpark Ridderkerk ruimte voor het Gemini én een nieuw hoofdveld voor RVVH.

Foto’s: artist’s impressions

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.