menu Home
Gemeente Nieuws

Plan voor veertig huurappartementen op Jorishof

Paul | 12 februari 2021

De gemeente Ridderkerk gaat onderzoeken of medewerking kan worden verleend aan uitbreiding van het woon- en winkelcomplex Jorishof met minimaal veertig huurappartementen. Het plan hiervoor is ingediend door de eigenaar van het complex, Bakkers Hommen Waerdevast.

Burgemeester en wethouders staan in principe positief tegenover deze ontwikkeling. Het plan voor Jorishof sluit aan bij de visie die in het Ontwikkelperspectief Centrum Ridderkerk 2035 is beschreven. Wethouder Marco Oosterwijk en Tom Bakkers van Bakkers Hommen Waerdevast hebben donderdag de intentieovereenkomst getekend, het startsein voor de verdere uitwerking van de plannen.

Het plan voor de Jorishof gaat uit van twee nieuwe bouwlagen. Verder is het de bedoeling dat op de plek van de voormalige bibliotheek ruimte komt voor zorg-gerelateerde woongroepen. Het pand ligt op een belangrijke plek voor het centrum van Ridderkerk, het entreeplein Sint Jorisstraat. Door de twee nieuwe woonverdiepingen en transformatie van de eerste verdieping verbetert de uitstraling van deze plek enorm.

Bakkers Hommen Waerdevast wil negentig procent van de appartementen realiseren met een huurprijs tussen 737 en 1040 euro. De appartementen zijn aantrekkelijk voor alle doelgroepen, in het bijzonder voor starters en ‘empty nesters’. Deze ontwikkeling bevordert ook de broodnodige doorstroming op de Ridderkerkse woningmarkt.

Voor uitvoering van de plannen is een aanpassing nodig van het bestemmingsplan Ridderkerk Centrum. De gemeente gaat de plannen voor de Jorishof verder bestuderen. Daarna volgt het besluit over planologische medewerking.

Foto: Jos Wesdijk, Gemeente Ridderkerk

Written by Paul

Comments

This post currently has 2 comments.

 1. PATRICK van VELTUM

  12 februari 2021 at 16:47

  met die prijzen zijn de appartementen niet aantrekkelijk voor alle doelgroepen hoor.
  er moeten meer sociale huurwoningen komen.
  de prijzen die hier genoemd worden is voor de doelgroepen die ook kunnen kopen.

  • Sim

   12 februari 2021 at 21:57

   Exactly! They keep building houses just above huurtoeslag limit, so we can’t ever apply to them, then they demolish the existing ones and kick us out elsewhere. Nothing against profit, but they should offer more units at lower rent levels or increase huurtoeslag limits enough so there’s no more than a month or two of wait instead of a decade, plus almost all affordable properties seem to be very old and come with multiple issues, even if you are on the very top of the list. The system is nice but they need to correct that situation.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.