menu Home
Algemeen

Fondswerving MLDS in coronatijd

Paul | 3 februari 2021

De Maag Lever Darm Stichting werft donateurs, ook inderdaad in Ridderkerk. De fondsenwervers vertellen aan de deur over een onderzoek dat door de MLDS wordt gefinancierd. Het gaat om de E-Nose, een ademtest waarmee slokdarmkanker in een vroeg stadium kan worden opgespoord. Om de ademtest te illustreren, hebben de fondsenwervers een platte, kartonnen versie van de E-Nose bij zich. Je kunt hier niet op blazen, het is puur een illustratie van de E-Nose. Het gaat er dan ook niet om om mensen mee te laten werken aan het onderzoek. We willen met het voorbeeld van de E-Nose aandacht vragen voor het belang van onderzoek om vroege opsporing van spijsverteringsziektes mogelijk te maken.

Omdat er op social media nogal wat vragen waren belde wij vandaag met Juliette de Voogd bestuurssecretaris van de Maag Lever Darm stichting, zij gaf uitleg waarom er alsnog ook in coronatijd is gekozen voor deze fondsenwerving.

Wil je meer weten over de E-Nose kijk dan op de website van de stichting: https://www.mlds.nl/kanker/zorgprofessionals/yonne-peters-slokdarmkanker-opsporen-met-een-ademtest-kan-levens-redden/


Luister hier het interview terug:

Aeonose van The eNose Company kan een ademprofiel
van patiënten meten

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.