menu Home
Algemeen

Open brief aan griffie Gemeente Ridderkerk

Paul | 26 januari 2021

Geachte heer Van Straalen,

Zoals u bekend is, hebben André van Santvliet en ik op 5 januari 2018 een burgerinitiatief ingediend. Een initiatief om een waterornament te realiseren op het Koningsplein. Op 2 februari 2018 bleek dat het burgerinitiatief langs de digitale snelweg was zoekgeraakt, waarna André nog diezelfde dag u de betreffende informatie heeft doen toekomen. Op 12 februari 2018 heeft u ons laten weten dat het burgerinitiatief niet in behandeling kon worden genomen omdat het al een keer in de raad was besproken en dan mag het de komende twee jaar door de burgers niet aan de orde worden gesteld. Tijdens de algemene beschouwingen van 7 november 2019 is er een motie aangenomen, waarin het college o.a. werd verzocht om te komen met een nieuw evenementenbeleid. Dat beleid in de vorm van een nota stond afgelopen donderdag ter debat, en werd met een ruime meerderheid op inhoudelijke gronden weggestemd. Graag wil ik van u weten hoe het nu verder gaat. Mag het college er nu de komende twee jaar ook niet meer op terugkomen? Dat zou namelijk wel zo eerlijk zijn. Ik, als simpele burger, moet maar weten dat er iets in de raad is besproken en mag er dan twee jaar lang niets meer mee doen en het college, dat het hele ambtenarenapparaat tot haar beschikking heeft, levert iets aan dat inhoudelijk beneden alle peil is en zou dan weer gewoon in de herkansing kunnen. Dat neigt toch wel heel erg naar een ernstige vorm van rechtsongelijkheid.

Graag verneem ik van u.

Met vriendelijke groeten,
Corine Stolk

Written by Paul

Comments

This post currently has 2 comments.

  • Jeannette Bijl

   26 januari 2021 at 20:51

   Als gemeente zou je betrokkenheid van burgers wel moeten koesteren , deze zijn betrokken bij hun gemeente. Idem voor je ondernemers die behoefte hebben aan het levendigheid op het plein. Een fontein aanzetten op bepaalde tijden op warme dagen is geen al te grote ingreep en maakt wat langer bezoek aan het plein mogelijk. Wie is daar op tegen? Het college of de wethouder kan toch weer met de initiatiefnemers in gesprek gaan? Overigens waren er ca 1000 ondertekenaars van het burgerinitiatief.
   Vriendelijke groet van mevrouw J.Bijl

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.