menu Home
Algemeen

Zorgteam Defensie tijdelijk aan de slag bij Laurens

Paul | 22 januari 2021

Een arts en tien verpleegkundigen van Defensie zijn gisteren gestart op de locatie Avanze van zorgorganisatie Laurens in de regio Rotterdam. Hierdoor kan deze revalidatielocatie weer de zorg bieden die nodig is. Laurens kampt op dit moment met veel uitval van zorgpersoneel door besmetting met Covid-19. De inzet van het zorgteam van defensie is mogelijk gemaakt door de goede samenwerking tussen de GHOR, GGD RotterdamRijnmond en de zorgpartners in de Rotterdamse regio.

Voldoende bedden en zorgpersoneel voor revalidatiezorg en coronazorg zijn noodzakelijk om mensen vanuit de ziekenhuizen te kunnen opvangen en de uitstroom van de ziekenhuizen op peil te houden. Vooral zorg die niet kan worden uitgesteld, zoals de zorg voor kankerpatiënten of patiënten die revalideren na ernstige ziekte door Covid-19, moet doorgaan. Eerder startte ook al zorgpersoneel uit ziekenhuizen op de locatie Intermezzo van Laurens. Nu ondersteunt ook de Landmacht uit Oirschot tot en met de eerste week van februari met een zorgteam. “We zijn echt heel blij met het zorgteam van Defensie,” zegt Hans Stravers, directeur revalidatie bij Laurens “Juist in deze tijd wordt duidelijk hoe belangrijk het is dat alle partijen over hun muren samenwerken om de keten van zorg overeind te houden.” .

De inzet van defensie hard nodig

De GHOR en de GGD Rotterdam-Rijnmond werken gedurende de coronacrisis met alle zorgpartijen samen om continu zorg te kunnen blijven leveren. Acute tekorten aan bedden of zorgmedewerkers worden zo adequaat als mogelijk samen opgelost. Daarbij zijn DeRotterdamseZorg en het Rode Kruis onmisbaar, voor Extra Handen voor de Zorg en voor ondersteunende vrijwilligers.

“Helaas is er nu géén extra zorgpersoneel beschikbaar”, zegt Saskia Baas, directeur Publieke gezondheid Rotterdam Rijnmond. “Samen met alle zorgpartijen in onze regio nemen we de verantwoordelijkheid om alles te doen wat binnen onze macht ligt om de zorg in de coronacentra en verpleeghuizen te ondersteunen. Gezamenlijk deden we dan ook het dringende verzoek bij Defensie voor ondersteuning in Rotterdam-Rijnmond.” Arjen Littooij, algemeen directeur Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond: “Door een goede samenwerking tussen de GGD en de GHOR heeft de Veiligheidsregio de vraag voor bijstand scherp onder de aandacht kunnen brengen bij Defensie en het ministerie van VWS waardoor dit resultaat is bereikt. Hiermee zorgen we er samen voor dat de zorg binnen onze regio gegarandeerd blijft.”

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.