menu Home
Algemeen

Wappie cursiefje: Twitterland

Paul | 22 januari 2021

In het land van Twitter circuleert de #hugodejongekanniks.
Dit verwijst naar het gevoerde coronabeleid waarin er regelmatig door hem te laat is geacteerd.
In het land van Ridderkerk zou de #martenjapengakanniks zomaar trending kunnen worden.
Je zult maar de participatiewethouder zijn en regelmatig te horen krijgen dat het participatietraject niet goed is doorlopen.
Je zult maar verantwoordelijk zijn voor de uitrol van het afvalbeleidsplan en regelmatig worden geconfronteerd met afvalbergen op straat.
Je zult maar verantwoordelijk zijn voor de verhuizing van de bibliotheek en met enige regelmaat te horen krijgen dat het gemeentehuis er niet meer uitziet. Je zult maar verantwoordelijk zijn voor de aanleg van het gouden lijntje en met enige regelmaat de stenen moeten laten vervangen omdat ze alweer kapot zijn gegaan en dat nog voordat de officiële opening heeft plaatsgevonden. Gisteren verscheen er een column van een raadslid die deze keer even buiten de raad mocht spreken.
Hij gaf aan regelmatig op Twitter te scrollen (=gluren) op #Ridderkerk en is geschrokken van de berichten en de ongenuanceerde opmerkingen.
Hij vraagt zich oprecht af wat het nut of het doel is van de auteur (=Twitteraar). Daarmee geeft hij te kennen eigenlijk niet te weten hoe Twitter werkt, ervaren Twitteraars leggen namelijk vaak via de DM (=Direct Message) de verbinding met elkaar, maar dit alles even terzijde.
De buiten de raad geschreven heeft als titel dat woorden er toe doen.
Dat kan wel zo zijn, maar Ridderkerkers wonen onder de rook van Rotterdam en juist daardoor zijn zij bekend en opgegroeid met de slogan: ‘Geen woorden, maar daden’, door vele zelfs gebombardeerd tot lijflied.
Misschien moeten we daar met elkaar ook maar een beetje meer opletten, dat het namelijk juist de daden zijn die er toe doen.

Een Ridderkerker ( naam bekend bij de redactie )

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.