menu Home
Gemeente Nieuws

Regeling Meedoen 2021

Paul | 6 januari 2021

Met een minimum inkomen is het soms moeilijk de eindjes aan elkaar te knopen. Het geld gaat vaak op aan de vaste lasten en de dagelijkse boodschappen. Een dagje uit of lid worden van een sportclub kan er dan bij inschieten. Via de regeling Meedoen is een tegemoetkoming mogelijk voor volwassen en kinderen om mee te kunnen doen aan maatschappelijke activiteiten.

Het bedrag van de regeling Meedoen wordt op de Ridderkerkpas gestort. Met deze pas kunt u in aangesloten winkels uw aankopen betalen, of uw lidmaatschap van de sportclub mee regelen of de schoolkosten van uw kind betalen. Op www.ridderkerkpas.nl kunt u zien welke bedrijven of organisaties zijn aangesloten.

Volwassenen krijgen een tegoed op de pas voor bijvoorbeeld sociale en culturele activiteiten, deelname aan sport of de aanschaf van een fiets. Nieuw dit jaar is dat ook kosten voor de dierenarts hiermee betaald kunnen worden.

Ook kinderen kunnen een eigen pas met een tegoed erop. Voor kinderen vanaf 11 jaar is het tegoed verhoogd voor schoolkosten, dit hoeft u niet meer apart aan te vragen.  Vanaf 1 januari  2021 is de regeling Meedoen uitgebreid met een tegoed voor zwemles diploma A voor kinderen vanaf 5 jaar. Dit bedrag staat apart op de pas en kan alleen voor de zwemlessen worden gebruikt.

Bent u toegelaten tot de schuldhulpverlening? Dan kunt u voor het hele gezin ook Meedoen aanvragen.

Wilt u meer informatie over de regeling Meedoen of wilt u de regeling Meedoen aanvragen, kijk dan op de webpagina ‘Regeling Meedoen‘.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.