menu Home
Algemeen

CDA, SGP en ChristenUnie in Ridderkerk: luid kerkklokken middernacht bij jaarwisseling

Paul | 28 december 2020

Nu de jaarwisseling dit jaar anders en stiller verloopt, hopen CDA, SGP en ChristenUnie in Ridderkerk dat kerken rond middernacht hun klokken luiden in de gemeente. Daarom hebben ze vorige week, in een gezamenlijke brief aan alle kerken in Ridderkerk, een oproep gedaan om hun klokken te laten luiden met oud en nieuw. Ook hebben ze gevraagd of het gemeentelijke carillon op deze wijze het nieuwe jaar kan inluiden.

Bijzondere situatie vraagt creativiteit
Victor Mijnders (CDA) vindt dat deze bijzondere situatie vraagt om creativiteit. “Het zou mooi zijn als het erfgoed van de kerken ingezet kan worden om iedereen op een speciale manier een goed nieuwjaar toe te wensen. We sluiten ons daarom graag aan bij de landelijke oproep van CDA-kamerleden Martijn van Helvert en Chris van Dam.”

Teken van hoop en verbondenheid
De drie partijen willen vooral kijken naar wat wรฉl kan, in plaats van naar wat door de coronamaatregelen nรญet kan. Kees van der Duijn Schouten (SGP): “Normaal horen we met oud en nieuw door het hele land het vuurwerk knallen. Zou het niet mooi zijn om juist met de jaarwisseling de kerkklokken te laten luiden? Als teken van verbondenheid tussen al die Nederlanders in deze moeilijke tijd.” Robert Kooijman (ChristenUnie) voegt hieraan toe: “Kerkklokken worden gezien als teken van hoop en als teken van eenheid. Een mooi begin van het nieuwe jaar.”

Foto: Peter Lindhout

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.