menu Home
Algemeen

Nieuwe eigenaar winkelcentrum hanteert meteen hakbijl

Paul | 25 december 2020

door: Jan-Hein Visser

Vlak voor kerst werd bekend dat het winkelcentrum in het centrum van Ridderkerk een nieuwe, Britse, eigenaar heeft. In eerste instantie lijkt dat goed nieuws. Immers deed de oude eigenaar al langere tijd amper nog aan onderhoud, zoals bijvoorbeeld te zien is bij de zijingang ter hoogte van de Albert-Heijn. Het tegelwerk bij de drempel is daar al jaren stuk en dit gat wordt alleen maar groter. Zelfs het feit dat winkelend publiek daar makkelijk over kan struikelen leek de eigenaren niets te interesseren. Ongeacht hoe vaak dit aan hen werd gemeld. Ook elders in het complex is sprake van beschadigd tegelwerk. Een recente lekkage werd wel verholpen, maar ook dat duurde een tijdje.

Mede door de al langer aanhoudende crisis in de retail-branche en daarbovenop de corona-crisis, biedt het winkelcentrum de laatste tijd een desolate uitstraling. Een aanzienlijk deel van de panden staat – soms al jarenlang – leeg. Met name het vertrek van witgoedwinkel It’s, boekenwinkel Bruna en meest recent horecazaak Déli sloeg grote gaten. De etalages van niet-verhuurde ruimtes zijn beplakt met posters om het geheel wat op te fleuren, maar dit kan de forse leegstand nauwelijks verhullen. Al met al niet verwonderlijk dat de oude eigenaren het geheel van de hand wilden doen.

Maar wat zijn nu die plannen van de nieuwe eigenaar met het winkelcentrum? Dit is uiteraard de grote vraag die bij velen rijst. Deze plannen lijken vooralsnog geen beterschap te beloven voor de winkelstand. Betrouwbare bronnen bevestigen dat een deel van het personeel, dat al vele jaren voor het onderhoud van het complex verantwoordelijk was, vlak voor kerst te horen kreeg dat men afscheid van hen neemt. Dat betreft de huismeester, beveiligers en schoonmakers . Slechts deels komt daar ander personeel voor terug. De nieuwe eigenaar is ook meteen panden in kaart gaan brengen, om op verkoopsite Funda te zetten. Maar of de schetsen van plannen voor een grondige herstructurering de goedkeuring van de Gemeente Ridderkerk gaan krijgen, valt nog te bezien.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.