menu Home
Algemeen

ASZ: Contract voor 2021 is rond met alle zorgverzekeraars behalve één

Paul | 22 december 2020

Het Albert Schweitzer ziekenhuis heeft met op één na alle zorgverzekeraars het contract verlengd voor 2021. Alleen met Aevitae/EUCARE zijn nog onderhandelingen.

Deze nog lopende onderhandeling heeft te maken met het feit dat Aevitae/EUCARE zich als enige niet aansluit bij de landelijke compensatieregeling voor inkomstenverlies en extra kosten door corona. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen en Zorgverzekeraars Nederland hebben ook voor 2021 weer zo’n regeling met elkaar afgesproken, om de financiële impact van corona op de ziekenhuizen te verkleinen en daarmee de kwaliteit van ziekenhuiszorg voor iedereen in Nederland te waarborgen.

Verzekerden bij alle andere zorgverzekeraars hebben nu al de zekerheid dat ze komend jaar met een gerust hart bij het Albert Schweitzer ziekenhuis terechtkunnen. Aevitae/EUCARE-verzekerden worden verwezen naar hun eigen verzekeraar voor meer informatie over de eventuele financiële gevolgen voor hen als het niet tot een nieuw contract komt.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.