menu Home
Gemeente Nieuws

Sportakkoord-bus rijdt door Ridderkerk

Paul | 17 december 2020

Wethouder Henk van Os en de deelnemers ondertekenden woensdag 9 december het Sportakkoord Ridderkerk. Daarin staan ambities en afspraken om meer mensen aan het sporten en bewegen te krijgen en/of houden.

Denk bijvoorbeeld aan afspraken om organisaties te versterken, nieuwe of speciale doelgroepen beter te bedienen, meer samen te werken, accommodaties duurzamer te maken en gebruiken en kaders om op te leiden.

Tekenmoment

Begin 2020 zijn bijeenkomsten georganiseerd en gesprekken gevoerd met vele partijen op het gebied van sport, welzijn en onderwijs, om samen tot een lokaal Sportakkoord te komen. Het Sportakkoord was april al gereed. Ondanks de corona-ontwikkelingen is er al een voorzichtige start gemaakt met een aantal van de beschreven acties.
Helaas kon in april het tekenmoment niet doorgaan, maar dat is nu ruimschoots goedgemaakt. Met een tot Sportakkoord-bus omgetoverde Volkswagen Oldtimer is het kernteam corona-proof bij alle deelnemende partijen langsgereden voor een tekenmoment en een lokaal bedankje als dank voor de inzet en betrokkenheid.

Enthousiasme

Het kernteam vond het vorige week woensdag mooi om bij veel deelnemende partijen enthousiasme te proeven om in 2021 door te pakken met het Sportakkoord. Ook gemeente Ridderkerk maakt onderdeel uit van het Sportakkoord.

Aansluiten

Organisaties die ook willen aansluiten, zijn altijd welkom. Wie vragen heeft over het Sportakkoord kan contact opnemen met Jorrit Smit via info@jorritsmit.nl.

Foto: Gemeente Ridderkerk

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.