menu Home
Algemeen

“Zonder stress af van je mes, doe je het niet dan ligt er een straf in het verschiet.”

Paul | 14 december 2020

Een mes op zak, iets wat onder sommige jongeren als ‘normaal ’gezien wordt. Alleen is dit niet normaal en zijn wapens ook nog eens verboden. Steeds vaker komen er incidenten voor, waarbij jongeren gebruik maken van messen. Soms zelfs met dodelijke afloop. Dit laat diepe sporen achter bij de nabestaanden en directe vrienden. Helaas verhardt de straatcultuur en wordt er te gemakkelijk naar een mes gegrepen. Om jongeren de mogelijkheid te geven om hun mes anoniem en zonder straf in te leveren, staan er dinsdag 22 december in Barendrecht en Ridderkerk boxen waar de messen in gedeponeerd kunnen worden.


Deze messen-inleveractie zal plaatsvinden op 22 december 2020 op diverse locaties. Hier kunnen messen zonder straf en anoniem worden ingeleverd. Ook krijg je er iets voor terug. Hieronder het overzicht van de inleverlocaties:

Barendrecht

  • 15:00 – 16:15 uur Middeldijkerplein
  • 16:30 – 17:45 uur Sportpark de Bongerd

Ridderkerk

  • 18:30 – 19:45 uur Cruyff Court
  • 20:00 – 21:15 uur De Loods

Deze actie wordt georganiseerd door de gemeente Ridderkerk en Barendrecht in samenwerking met de Politie en het jongerenwerk van Facet en KijkopWelzijn.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.