menu Home
Algemeen

Meldpunt ook in december beschikbaar

Paul | 7 december 2020

Het aantal coronabesmettingen en de daarbij horende maatregelen hebben nog steeds grote gevolgen voor het dagelijks leven. Het openbare leven ligt zo goed als stil, activiteiten gaan niet door en accommodaties zijn beperkt open. Het Meldpunt Samen wat in april is opgericht door Facet Ridderkerk is nog steeds actief. Daar waar nodig wordt hulp ingezet bij het doen van boodschappen of het (telefonisch) maken van een praatje.

“We merken dat mensen zich, zeker ook in deze maand december, meer eenzaam voelen nu ze de deur niet meer uit kunnen of dat mensen angstig zijn door alles wat er gebeurt. Sommigen hebben zelf klachten, anderen durven niet naar buiten omdat ze bang zijn besmet te worden”, zegt Jesper Lagendijk van Facet Ridderkerk. Het Meldpunt kan het net even wat aangenamer voor u maken. “Samen kunnen we dit aan, in Ridderkerk helpen we elkaar.”

Heeft u hulp nodig of kunt u hulp bieden?

Er zijn allerlei manieren waarop u mensen in de omgeving kunt helpen. Denk bijvoorbeeld aan het doen van boodschappen, sociaal contact met eenzame mensen via de telefoon of digitaal, medicijnen ophalen of de hond uitlaten. Facet roept iedereen op die hulp nodig heeft of hulp kan bieden contact op te nemen met het Meldpunt ‘Samen’. Vraag en aanbod worden bij elkaar gebracht. Aanmelden kan online via  www.facetridderkerk.nl. Ook is het mogelijk om telefonisch aan te melden via 0180 – 432 350 of per e-mail via samen@facetridderkerk.nl.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.