menu Home
AdvertorialGemeente Nieuws

Gezocht: stembureauleden en tellers

Paul | 1 december 2020

Als lid van het stembureau zorgt u ervoor dat het stemmen in het stembureau volgens de juiste procedure verloopt. Om u voor te bereiden op uw taak is het verplicht een digitale instructie te volgen, gevolgd door een digitale toets. Een goede voorbereiding is het halve werk. Belangrijke taken als stembureaulid zijn het informeren van kiezers met vragen over het stemproces, controleren van stempassen en volmachten, identiteitscontrole, uitreiken van stembiljetten, controle op de inworp van de stembiljetten in de stembus, zorgvuldig tellen van de stembiljetten na sluiting van de stembussen en zorgdragen voor administratieve verslaglegging. Alle stembureauleden krijgen een vergoeding.

Helpen als teller

De tellers komen op 17 maart om 21.00 uur in actie als de stembureaus sluiten. Op dat moment openen we de stembussen en kan het tellen van alle stemmen beginnen. Hoe laat dat klaar is, hangt af van hoeveel stemmen in het stembureau zijn uitgebracht. Alle tellers krijgen een vergoeding. Ook zij moeten vooraf een digitale instructie volgen.

Aanmelden

Bent u beschikbaar en lijkt het werken op een stembureau u leuk? Vul dan voor uiterlijk 20 december onderstaand formulier in.

Aanmelden stembureaulid of teller

Op de dag van de verkiezingen moet u minimaal 18 jaar oud zijn. Meer informatie of aanvullende vragen? Neem dan contact op met team Verkiezingen via e-mailadres verkiezingen@ridderkerk.nl.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.