menu Home
Algemeen

‘Nog nooit zoiets moois meegemaakt op Reyerheem!’

Paul | 30 november 2020

Afgelopen weekend vonden twee culturele activiteiten plaats op Reyerheem in Ridderkerk vanuit het programma Cultuur Dichtbij. Zo fijn dat deze activiteiten door konden gaan. Lars van der Werf, bekend van ‘Versjes van Lars’ was op zaterdag 28 november te gast. Samen met zijn ouderwetse typemachine. Zondag 29 november gaf het Ripasso Gitaarensemble een (besloten) concert met prachtige gitaarmuziek.

Versjes van Lars

De bewoners maakten zaterdag ruim 9 kilo kruidnootjes en het hele huis rook heerlijk naar de speculaaskruiden. Tussen het kneden, rollen en bakken door konden de bakkers naar Lars van der Werf. Terwijl hij met de bewoners sprak, typte hij lieve, grappige en ontroerende persoonlijke versjes. Er kwamen mooie verhalen naar boven. Aan de hand van hun verhaal werd een persoonlijk gedicht geschreven. Dit leverde zulke mooie momenten op voor de bewoners. Zij werden even heel serieus genomen, hun verhaal werd gehoord en vertaald naar een mooi gedichtje.  Nadat het versje uit de typemachine rolde, kreeg deze een stempel van Lars en werd hij overhandigd. Met trots werd dit gedicht ontvangen.

Ripasso Gitaarensemble 

Zondag was er een mooi concert van het Ripasso Gitaarensemble. Dit keer eens klassieke muziek. Prachtige oude muziek uit 1600 maar ook Vivaldi kwam voorbij en alles op gitaar. Vrolijke Ierse folkmuziek, mooie Spaanse melodieën en feestelijke Rumba. De bewoners hebben genoten. Enkele bewoners vertelden dat er nog nooit zoiets moois was geweest op Reyerheem. Ripasso Gitaarensemble is een gitaarkwartet bestaande uit Willemijn Ketting, Miguel Bronsveld, Chris David en Tom A-Tjak. Zij spelen met veel plezier oude- en nieuwe muziek, originele composities voor gitaarkwartet en ook vaak bewerkingen van orkeststukken. Cultuur Dichtbij
‘Versjes met Lars’ en het concert van het Ripasso Gitaarensemble zijn georganiseerd door het Servicebureau Onderwijs&Cultuur en zijn onderdeel van het programma Cultuur Dichtbij. Dit zijn culturele activiteiten die een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van (kwetsbare) ouderen. Cultuur Dichtbij in Ridderkerk wordt mogelijk gemaakt met de steun van stichting Fonobori en de gemeente Ridderkerk (regeling Cultuur voor Iedereen). Cultuur Dichtbij, een middag waarbij oude verhalen herleven en nieuwe herinneringen gemaakt worden.

Gemaakt op Ridderkerk on 29 Nov 2020 door Peter Verheijen Fotografie Reyerheem

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.