menu Home
Algemeen

KWF-collecteweek: €4 miljoen voor kankerbestrijding

Paul | 24 november 2020

De nationale collecteweek van KWF Kankerbestrijding heeft €4.202.066.- opgebracht. Dankzij deze giften kan KWF investeren in baanbrekend onderzoek en de zorg voor de kankerpatiënt. Naast contante donaties in de collectebus werd er dit jaar opvallend veel contactloos gegeven: ruim €1,5 miljoen kwam binnen via het scannen van een QR-code of via een online donatie. Ter vergelijking: in 2019 was dit €377.000,-

“Online doneren heeft dit jaar, mede door corona, echt een vlucht genomen. Dat stemt positief”, zegt Johan van de Gronden, directeur van KWF. “We zijn iedereen dankbaar die heeft gecollecteerd of gedoneerd. Het is van groot belang dat onderzoek naar kanker doorgaat. We zijn daarom blij dat we, binnen de maatregelen, toch hebben kunnen collecteren. En veel mensen met ons: aan de deur merkten we dat Nederlanders heel begaan waren met het lot van kankerpatiënten.”

Een derde minder
Ondanks de grote geefbereidheid is de totaalopbrengst ongeveer een derde lager dan vorig jaar, toen €5,8 miljoen is opgehaald met de collecte. Ook dat heeft volgens Van de Gronden te maken met de coronacrisis: “Door beperkende maatregelen konden er simpelweg minder collectanten op pad. Daardoor hebben we niet alle huishoudens in Nederland kunnen bereiken.”

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.