menu Home
Algemeen

Vacatures voor vrijwilligers

Paul | 23 november 2020

Een deel van het vrijwilligerswerk ligt stil vanwege de coronasituatie, maar er zijn organisaties waar het werk op volle kracht door gaat. Facet Vrijwilligerssteunpunt geeft aan waar ze goed helpende handen en versterking van het team kunnen gebruiken.

Chauffeur levensmiddelen

Als chauffeur haal je met een busje spullen op bij de leveranciers in de regio. Ook bezorg je kratten met levensmiddelen bij mensen thuis aan de deur. Sjouwen en tillen moet voor jou geen probleem zijn. Supermarkten, groothandelaren en tuinderijen stellen de levensmiddelen beschikbaar voor mensen met een minimum inkomen. Zo werk je aan verzachting van armoede en voorkomen van verspilling van voedsel. Je werkt in een gemotiveerd team. Het gaat om één of twee ochtenden in de week van 08.00 uur tot 13.00 uur.

Maaltijden bezorgen

Met jouw eigen auto bezorg je maaltijden bij ouderen thuis. Je rijdt een vaste route in de ochtend. De maaltijden haal je op bij het zorgcentrum. De ouderen zijn blij als de maaltijd weer gebracht wordt. Deze bezorger wordt gezocht voor wijk Bolnes op de maandag en/of dinsdag. Je krijgt een kleine onkostenvergoeding.

Ondersteuner huisvesting

Je begeleidt, ondersteunt en coacht vluchtelingen wanneer zij een woning toegewezen krijgen in Ridderkerk. De gemeente verwacht komend jaar veel nieuwe plaatsingen. Je helpt bij de inschrijving in de gemeente en bij de woningbouwvereniging. Je biedt praktische ondersteuning en helpt de nieuwkomer wegwijs te worden in de buurt en het contact met de buren. Je bent praktisch ingesteld, geduldig en in staat te stimuleren en motiveren. Het is handig als je bekend bent met de Arabische taal of Farsi/Dari. Werken met vluchtelingen brengt mooie ontmoetingen en verbreedt jouw wereld. Nieuwe vrijwilligers krijgen een training en er is een onkostenvergoeding.

Handige klusser/verkoper voor kringloopwinkel

Ben jij fit en handig? En vind je het leuk om de binnengekomen spullen uit te stallen en te verkopen en zie jij het als een uitdaging om reparaties uit te voeren en klanten te ontvangen? Het gaat om gebruikte spullen als meubels, bedden en witgoed, maar ook om muziekinstallaties en tv’s, lampen, schilderijen, spiegels en gereedschap. De werkzaamheden zijn elke woensdag en elke eerste zaterdag van de maand van 10.00 tot 15.00 uur. Je werkt in een gezellig team, taken worden in overleg verdeel en er wordt gezamenlijk gegeten. Als het jou iets lijkt om ook medewerker te worden, kom dan eens proefdraaien om te kijken of het bij je past.

Bestuurswerk

Ben je meer van de denkkracht en heb je een HBO-achtergrond? Bij diverse organisaties in de sport, cultuur of sociaal domein zijn er bestuursfuncties als voorzitter, secretaris, penningmeester, meedenker of organisator. De consulenten van het Vrijwilligerssteunpunt kunnen jou adviseren en in contact brengen met de vrijwilligersorganisaties.

Heb je interesse in een vacature of wil je meer informatie, neem dan contact op met Facet Vrijwilligerssteunpunt via 0180 – 430 440 of vrijwilligerssteunpunt@facetridderkerk.nl .

Voor andere leuke en boeiende vacatures kun je kijken op de vacaturebank https://vacaturebank.facetridderkerk.nl.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.