menu Home
Algemeen

Horecapersoneel biedt helpende hand in ouderenzorg

Paul | 9 november 2020

Medewerkers van horecabedrijven Van der Valk Ridderkerk en de Partyservice Nederland Groep ondersteunen tijdelijk de zorg in huizen van zorgorganisatie Aafje. De ouderenzorg staat behoorlijk onder druk, omdat de daar geboden zorg, anders dan in ziekenhuizen, niet kan worden uitgesteld.

Het water komt zorgmedewerkers tot de lippen, terwijl horecamedewerkers door de verplichte sluiting gedwongen thuis zitten. Bij Aafje kunnen zij hun kwaliteit om goed voor mensen te zorgen, inzetten voor bewoners. Het mes snijdt aan twee kanten bij dit mooie initiatief; de zorg wordt ontlast en de horecabedrijven kunnen tijdelijk hun loonkosten door Aafje laten overnemen. Uiteraard blijven de medewerkers gewoon bij het horecabedrijf in dienst.

Deze week gaan Bij De Twee Bruggen in Rotterdam Lombardijen en ’t Ronde Sant in Ridderkerk in totaal 18 medewerkers van Van der Valk en Partyservice Nederland aan de slag. Aafje is ondertussen in gesprek met meer horecabedrijven om tijdelijk hun mensen uit te lenen om zo ook de zorg in andere huizen te ontlasten. ‘Een mooie aanpak met een duidelijke win -win – win situatie. Voor het horecabedrijf, de zorg en de betreffende horecamedewerkers.’ aldus Guy Buck, voorzitter van de Raad van Bestuur van Aafje.

De werkzaamheden van de horecamedewerkers bestaan uit ondersteunende diensten. De precieze werkzaamheden kunnen per locatie verschillen en lopen uiteen van gastheer of gastvrouw op een huiskamer tot licht huishoudelijk werk. Door de werkzaamheden goed te  differentiëren en werkzaamheden bij de juiste mensen te leggen, krijgt zorgpersoneel wat meer ruimte voor de zorg, zodat de kwaliteit van zorg in stand gehouden worden.

De horecamedewerkers krijgen eerst een week een snelcursus over de ouderenzorg en gaan daarna daadwerkelijk aan de slag. ‘We zijn trots dat medewerkers van onder andere Rederij Fortuna en Marinus van Donk Catering zich in deze bijzondere tijd inzetten in de zorg. Uiteraard hopen we snel weer aan de slag te kunnen in ons eigen vakgebied, maar tot die tijd dragen wij graag ons steentje bij.’ aldus Johan van der Linde, eigenaar van Partyservice Nederland.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.