menu Home
Algemeen

Gratis online vriendschapscursus

Paul | 9 november 2020

De ouderenadviseurs van Facet Ridderkerk attenderen iedereen graag op de gratis online vriendschapscursus voor 50-plussers, die aangeboden wordt door VU Amsterdam en de Gouden Dagen.

De aanhoudende pandemie zorgt ervoor dat we meer thuis zitten dan ooit. Niet vreemd dat we als gevolg daarvan eerder gevoelens van eenzaamheid ervaren. Voor 50-plussers is het belangrijk aandacht te besteden aan het uitbreiden en onderhouden van hun sociale netwerk aangezien dit met het stijgen der jaren kleiner wordt. Voor hen is er nu de Online Vriendschapscursus, die overigens niet speciaal voor het coronatijdperk is gerealiseerd.

Eenzaamheid kan leiden tot mentale en fysieke problemen, zo blijkt uit studies. De Online Vriendschapscursus heeft als doel eenzaamheid tegen te gaan waardoor mensen zich uiteindelijk ook beter over zichzelf gaan voelen. De ouderenadviseurs Henny en Frances van Facet Ridderkerk merkten dat eenzaamheid en isolement een grotere rol speelt tijdens de Coronaperiode. Hierdoor zijn zij op het idee gekomen om een podcast uit te brengen om de mensen in te laten zien dat en hoe men zelf een rol kan spelen binnen een vriendschap. Deze tweedelige podcast is te beluisteren via de website van Facet Ridderkerk: https://facetridderkerk.nl/podcast-over-vriendschap/.

De ouderenadviseurs hopen dat deze online vriendschapscursus een mooie aansluiting is op de podcast. Deelname aan de online cursus is gratis en er is plek voor 500 deelnemers. Tot 15 januari heeft u de tijd om de 6-wekelijkse cursus af te ronden. Aanmelden kan de hele maand november via de volgende link: https://goudendagen.nl/partners/online-vriendschapscursus/. Hier kunt u ook meer informatie vinden over de inhoud van de online vriendschapscursus.

Heeft u vragen rondom eenzaamheid of over vriendschap (podcast), neem dan contact op met de ouderenadviseurs van Facet Ridderkerk via 0180 – 432 350.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.