menu Home
Gemeente Nieuws

Buurtbus gaat weer rijden

Paul | 9 oktober 2020

Gemeente Ridderkerk trekt geld uit om buslijn 601 vanaf maandag 12 oktober weer te laten rijden. Burgemeester en wethouders hebben dinsdag besloten dat hiervoor een bus met bevoegde chauffeur van het Rotterdamse busbedrijf RMC wordt ingezet.

TNO-onderzoek
De RET besloot in augustus dat kleine buurtbussen, waaronder de bussen van lijn 601, uit de dienstregeling worden gehaald. Dat werd gedaan op basis van een TNO-onderzoek naar coronamaatregelen in de voertuigen, zoals kuchschermen en ventilatie. Dat besluit had tot gevolg dat een aantal delen van Ridderkerk, zoals Rijsoord, sinds 17 augustus verstoken is van regulier openbaar vervoer.

Eén route
De RMC-bus rijdt op één van de twee routes van lijn 601: Ridderkerk West – Ridderkerk Centrum – Rijsoord – Barendrecht Postkantoor. Deze bus gaat van maandag tot en met zaterdag eenmaal per uur rijden volgens de bestaande dienstregeling. De bus stopt op alle haltes. Er rijdt dus geen bus tussen de Schans en Ridderkerk Centrum.

Tijdelijke oplossing
Wethouder Peter Meij: ,,Er moeten weer bussen rijden voor onze inwoners. De vrijwilligers van de buurtbusvereniging staan te popelen om weer aan de slag te gaan. Het wachten op de uitkomsten van aanvullend TNO-onderzoek. En het eventueel aanpassen van de reguliere bussen van 601 duurt ons te lang. Daarom hebben we voor deze tijdelijke oplossing gekozen.”

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply

  • cover play_circle_filled

    Goud en Foutshow ( 27-08-2020 )

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play