Ridderkerk FM Sportnieuws: De Derde Helft

Paul | 26 september 2020

door Arie Ouwens

Voor de teams van Ridderkerk Rowdies viel vrijdagavond de wedstrijden in het water.
Zowel de wedstrijd van de softbaldames als het eerste honkbalteam gingen niet door, vanwege de overvloedige regen.

Op zaterdag werden er ook diverse wedstrijden uit het programma gehaald, vanwege dat er bij selecties spelers of stafleden positief getest waren op Covid19.
Ook de wedstrijd tussen R.V.V.H. en Neptunus-Schiebroek werd, op het laatste moment, uit het programma gehaald.

Bij Neptunus-Schiebroek waren er twee spelers positief getest en waren er twee spelers getest maar de uitslag daarvan was nog niet bekend.
Bij doorgang zou voor de aftrap één minuut stilte zijn gehouden, ter nagedachtenis aan Gerard van Dijk, oud grensrechter van het eerste elftal van Neptunus-Schiebroek, die vrijdagavond op 63 jarige leeftijd overleed, na een kort ziekbed, aan een ongeneeslijke ziekte.

Rijsoord ging vanmiddag on Doorwerth op zoek naar de eerste punten in deze competitie.
Na 36 minuten kreeg DUNO een strafschop die door Talsma werd benut.
Rijsoord trainer Tuvaljevic kreeg, vanwege commentaar op de leiding, rood van scheidsrechter Dogterom.
Drie minuten later stond er 2-0 op het scorebord en weer was Talsma de doelpuntenmaker.
In de tweede helft gebeurde er weinig totdat Huntelaar Dusink wegstuurde die alleen voor de Rijsoord keeper 3-0 aantekende.
De eindstand werd bepaald door Yaldiz die de 4-0 binnen gleed.
Wederom een nederlaag voor de Kraaien die nu, vanwege een slechter doelsaldo, de laatste plaats bezetten. Volgende week een semiderby op het Kraaiennest dan komt Capelle op bezoek.

Bolnes, zaterdag, ging vanmiddag op bezoek bij D.R.L., De Rotterdamse Leeuw was in een vraatzuchtige bui, voor Bolnes bleven na de 8-2 nederlaag alleen de vellen over.
Volgende week komt koploper Hillegersberg op bezoek op de Bolnesser Berg, het is voor Bolnes te hopen dat er dan meer tegenstand kan worden geboden.

In de regio, waren er mooie resultaten voor A.S.W.H. dat in de thuiswedstrijd het Groesbeekse De Treffers met 2-0 versloeg, doelpuntenmakers waren; 18e min 1-0 Fabian Korporaal, 45e min 2-0 Koen Wesdorp.

Barendrecht behaalde een knappe overwinning in en op Staphorst. Beide ploegen maakte er een vermakelijke eerste helft van waarin beide ploegen twee keer scoorden.
In de tweede helft werd een doelpunt van Staphorst afgekeurd en sloeg Barendrecht in de 55ste minuut toe, middenvelder Niels Vorthoren kroonde zich tot matchwinner.
1-0 Dirk Muis, 1-1 Ugur Altintas, 1-2 eigen doelpunt, 2-2 Sander de Grote, 2-3 Niels Vorthoren.

Op het Reyerpark lieten de korfballers van K.C.R. punten liggen tegen Fortis.
De Zeeuwen zijn een lastig te bespelen ploeg, de wedstrijd eindigde in 17-17.
Door dit gelijkspel zakt K.C.R. naar de derde plaats. Volgende week wacht de ontmoeting in Sliedrecht tegen koploper Merwede, dat nog ongeslagen is. Bij een nederlaag van K.C.R. kunnen de titelaspiraties van de RIdderkerkers voorlopig in de ijskast worden geplaatst.