menu Home
Gemeente Nieuws

Ridderkerk introduceert ook de deelscooter

Paul | 25 september 2020

Het Ridderkerkse college heeft ingestemd met de introductie van deelscooters in Ridderkerk, welke vanaf oktober 2020 zullen worden geplaatst.

De introductie van elektrische deelscooters sluit aan bij het nieuwe mobilitettsplan Ridderkerk. De scooters dragen bij aan het stimuleren van het gebruik van schone voertuigen en daarmee een reductie
van de C02-uitstoot. Daarnaast vergroten deelscooters de bereikbaarheid van de gemeente. Deelscooters zijn een aanvulling op het openbaar vervoer, met name in het voor- en natransport van de bus. Er is ook een stijging in het gebruik van deelscooters zichtbaar als gevolg van de huidige Coronamaatregelen. Reizigers kiezen daardoor sneller voor individuele vormen van mobiliteit als alternatief voor de trein of bus.
De inzet van deelscooters in onze gemeente biedt veel kansen. De deelscooter is een zeer interessante aanvulling op de beschikbaarheid van het openbaar vervoer in onze gemeente (first en last mile).
Daarnaast hebben diverse bedrijven al interesse getoond in het gebruik van deelscooters. Onder meer voor bedrijven op Dutch Fresh Port zijn deelscooters een welkom alternatief wanneer de werktijden niet
aansluiten op de dienstregeling van het OV.

Lees hier de Raadsinformatiebrief

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.