Ridderkerk FM Sportnieuws, De Derde Helft

Paul | 19 september 2020

door Arie Ouwens

Hoofdklasse A
Een zwaar gehavend Rijsoord, het team van trainer Tuvaljevic mistte vanmiddag Brian Heijman, Guillermo Pinas en Claudio Baros. Eveneens waren Leon van de Heerik en Chris Promes niet fit genoeg om te starten, maar konden wel op de bank plaats nemen.
Het was dan ook nier vreemd dat de tegenstander van vandaag FC ’s-Gravenzande het meeste balbezit had en gevaarlijk voor het doel van Rijsoord waren.
Doelman Wijnegem was regelmatig een sta in de weg. In de 39ste minuut kwam Gravenzande op voorsprong door Frank Broos 0-1 wat tevens de ruststand was.
In de 51ste minuut vergrootte de Westlanders de voorsprong, het was Yuri Klepke die de 0-2 aantekende.
Het verzet van Rijsoord was door dit doelpunt wel gebroken al wisten ze nog wel speldenprikken te plaatsen. Een strafschop in de 71ste minuut, na een overtreding op den Brander, bepaalde de eindstand het was wederom Broos die raakschoot 0-3.
Volgende week wacht een uitbeurt voor de kraaien tegen DUNO Doorwerth.

Eerste klasse B
Vandaag begon voor R.V.V.H. de competitie en moesten zij naar Sportpark Tienvoet om Heinenoord te ontmoeten.
Heinenoord staat bekend om een fysieke ploeg te zijn en R.V.V.H. wilt graag combinatievoetbal spelen een ontmoeting tussen twee stijlen.
Daarnaast waren de competitie starts van R.V.V.H. de afgelopen twee seizoenen niet best te noemen.
Een goede start, van dit seizoen, voor het team van trainer Kevin Vink was belangrijk.
R.V.V.H. kreeg in de 37ste minuut een ideale kans om op voorsprong te komen, echter Brandon Kônemann had het vizier niet op scherp staan en zag de toegekende penalty gekeerd door keeper Cheuk-a-Lam.
Na een ruststand van 0-0 zag het er naar uit dat dit ook de eindstand zou worden.
Daar dacht Heinenoord invaller Hensen anders over on de 82ste minuut bepaalde hij de eindstand op 1-0 voor Heinenoord.
R.V.V.H. startte wederom met een nederlaag het seizoen, volgende week tegen NeptunusSchiebroek is het zaak om de punten in eigen huis te houden.

Regio voetbal
ASWH ging, in de tweede divisie, op bezoek bij Scheveningen. Deze wedstrijd bereikte na 21 seconde al de 0-1 eindstand.
Het was Wissel die een voorzet over rechts uitstekend inkopte en de Scheveningse doelman kansloos liet.
Ondanks dat de Schollekoppen van John Blok bleven aandringen, bleven de Ambachters overeind.

Barendrecht, derde divisie, ging op bezoek bij Odin’59 uit Heemstede. Ook zij hadden aan één doelpunt genoeg voor de volle buit. Het was Ramy Salem die in Heemstede de matchwinner werd.

Korfbal
Eerste klasse F.
Op het Reyerpark ontving K.C.R. het in de onderste regionen verkerende Waddinxveense Korbis.
Het werd voor het team van coach Patrick den Hertog een eenvoudige 28-15 overwinning.
Door deze overwinning behoudt K.C.R. de koppositie met Merwede, beide 6 punten uit 3 wedstrijden.
Op 3 oktober ontmoeten deze teams elkaar in Sliedrecht voordat dit zover is, mag K.C.R. eerst proberen om de ongeslagen status, volgende week, thuis tegen Fortis te behouden.