menu Home
Gemeente Nieuws

Kinderburgemeester gezocht

Paul | 10 september 2020

Ridderkerk krijgt vanaf dit schooljaar een kinderburgemeester. Alle kinderen die nu in groep 8 van een van de Ridderkerkse basisscholen zitten, mogen tot 2 oktober solliciteren op deze bijzondere baan. De kinderburgemeester draagt aan het eind van het schooljaar het stokje over aan de volgende kinderburgemeester.

Met een kinderburgemeester willen wij kinderen tot en met 12 jaar een duidelijke stem geven en hen laten kennismaken met de gemeente. Zowel de burgemeester en wethouders als de gemeenteraad kunnen van een kinderburgemeester inzicht krijgen in hoe kinderen de gemeente zien en wat zij belangrijk vinden.

Opkomen voor kinderen
Een kinderburgemeester komt op voor de rechten van kinderen en geeft Ridderkerkse kinderen een stem. De kinderburgemeester heeft ceremoniële taken, is ambassadeur voor kinderzaken en aanspreekpunt voor kinderen in Ridderkerk. Ook draagt de kinderburgemeester tijdens het hele schooljaar een zelf gekozen boodschap uit. De kinderburgemeester gaat bijvoorbeeld mee naar evenementen en praat met de burgemeester en wethouders en andere mensen in de gemeente over zaken die voor kinderen belangrijk zijn, zoals spelen, school en sport. Denkt u dat uw zoon of dochter het in zich heeft en leuk vindt om kinderburgemeester te zijn?

Aanmelden
Kinderen kunnen een e-mail en liefst ook een filmpje sturen naar kinderburgemeester@ridderkerk.nl waarin ze vertellen waarom ze kinderburgemeester willen worden. Kinderen mogen hier een eigen invulling aan geven.

Toestemmingsformulier ouders
De ouders vullen een online toestemmingsformulier in.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply

  • cover play_circle_filled

    Goud en Foutshow ( 27-08-2020 )

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play