menu Home
Algemeen

Nieuwe noodverordening van kracht.

Paul | 11 mei 2020

Vanaf vandaag geldt een nieuwe noodverordening in de regio Rotterdam-Rijnmond. Deze noodverordening vervangt de versie van 29 april. Hiermee wordt regionaal invulling gegeven aan de landelijk bepaalde regels en versoepelingen. De noodverordening is nodig om te zorgen dat de maatregelen om het coronavirus te beperken ook gehandhaafd kunnen worden.

Veranderingen

De belangrijkste veranderen met betrekking tot recreatief verblijf en versmarkten in onze regio zijn eerder deze week al ingegaan. Met de nieuwe noodverordening zijn deze veranderingen ook definitief vastgelegd. Verder zijn in deze noodverordening ook de landelijk aangekondigde versoepelingen meegenomen.

De noodverordening

De nieuwe noodverordening is ondertekend door de voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en hier in te zien.

Noodverordening 11 mei 2020

Handhaving maatregelen

De politie en gemeenten werken samen aan het handhaven van de maatregelen. Zowel de politie als handhaving kan organisatoren, ondernemers en inwoners aanspreken op het niet naleven van de noodverordening. Handelen in strijd met de noodverordening is een overtreding waarvoor een boete of een last onder dwangsom kan worden opgelegd.

Written by Paul

Comments

This post currently has 1 comment.

  1. Robert de Jong

    11 mei 2020 at 12:06

    Merk weinig van handhaving. Hier tegenover in Erasmuspark werd de 1,5 meterregel constant overtreden. Maar er was dan toch geen enkele controle. Ook met meerdere in 1 auto (niet van 1 huishouden) gebeurt steeds vaker.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.