menu Home
Algemeen

Meldpunt Samen werkt Ridderkerk

Paul | 19 april 2020

De Corona-crisis duurt inmiddels al langer dan een maand en heeft nog steeds grote gevolgen voor het dagelijks leven. Het openbare leven ligt zo goed als stil, veel activiteiten gaan niet door en accommodaties zijn gesloten. Daarom heeft Facet Ridderkerk het meldpunt Samen opgericht.

“Wij willen zoveel mogelijk mensen ondersteunen in deze lastige tijd. Daarom hebben wij een meldpunt opgericht om hulpvragen en hulpbieders te koppelen. Er zijn allerlei manieren waarop mensen de afgelopen periode zijn geholpen. De voornaamste vragen zijn gericht op het doen van boodschappen, de hond uitlaten en voor een lekker kletspraatje”, vertelt Jesper Lagendijk van Facet Ridderkerk die het Meldpunt coördineert. “Sinds de oprichting van het meldpunt hebben we vele hulpvragen ontvangen. Zestien hulpvragen zijn afgehandeld. Dit zijn eenmalige hulpvragen die we uitgevoerd hebben en niet meer nodig zijn. Daarnaast hebben we nu meer dan dertig lopende hulpvragen. Dit zijn nieuwe vragen of terugkerende vragen zoals het doen van boodschappen. De meeste hulpvragen komen uit de wijk Bolnes en Drievliet ’t Zand. Uit de wijken Rijsoord, Oostendam en Centrum komen bijna geen hulvragen. Bijna honderd vrijwilligers hebben zich aangemeld om te helpen. Daarnaast nemen er ongeveer twintig collega’s van Facet deel aan het meldpunt.”

We zien hartverwarmende acties zegt medewerker Gertjan Kroon van Facet. ‘’Vorige week vroeg één van onze vrijwilligers in de groepsapp of zij iets voor haar oma mocht organiseren. Haar oma is zeer kwetsbaar en mag geen bezoek ontvangen, ook niet met de anderhalve meter regel. Ze woont 10 hoog dus voor het raam zwaaien kon dus ook niet. Oma is slechthorend dus bellen is geen optie. Berichten sturen via de telefoon gaat ook heel moeizaam. Ze zou het erg waarderen als er een kaartje gestuurd kon worden. Wij hebben deze vraag uitgezet en daar werd onmiddellijk enthousiast op gereageerd. Haar oma heeft ongeveer twintig kaarten ontvangen van mensen die zij niet kent. Ze kreeg zelfgemaakte creatieve kaarten die zij heel erg leuk vond. Het heeft oma geholpen om te begrijpen dat er echt iets heel bijzonders aan de hand is. Dit voorbeeld geeft wel aan dat we echt omkijken naar elkaar. We staan er samen voor en laten niemand vallen!”

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.