menu Home
Gemeente Nieuws

Open brief gemeenteraad Ridderkerk. Doorgaan met omzien naar elkaar

Paul | 16 april 2020

Doorgaan met omzien naar elkaar
Een wereldwijde epidemie zet ons vertrouwde leven op zijn kop. De noodzakelijke maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken hebben een enorme impact op ons leven. Veel valt weg.
Werk, school, dagopvang, winkelen, een handdruk en een knuffel. We maken ons met z’n allen zorgen om onze geliefden, onze baan en onze toekomst.
Als gemeenteraad van Ridderkerk willen we onze waardering uitspreken voor alle Ridderkerkers die zich – midden in die zorgen – inzetten om het leven zo goed als mogelijk door te laten gaan.
Zoals de mensen in de zorg, transport, openbaar vervoer en supermarkten. De leraren die onderwijs op afstand verzorgen, de mannen en vrouwen die het vuilnis ophalen, en het groen en de straat onderhouden. En zo ook vele anderen.
Waardering is er ook voor de talloze vrijwilligers en de maatschappelijke organisaties die zich op dit moment meer dan honderd procent inzetten voor het welzijn van Ridderkerkers. Grote dank voor iedereen die op zijn eigen manier, klein of groot, vrijwillig of in het werk zijn steentje bijdraagt aan onze samenleving. In Ridderkerk kijken we naar elkaar om. Dat doen we in goede tijden, en ook in deze tijd. Daar zijn we ontzettend trots op.
Graag willen we speciaal stilstaan bij inwoners die zelf ziek zijn. Hen wensen wij van harte beterschap. Daarbij denken we ook aan inwoners die familie of vrienden hebben die getroffen zijn door het virus. Hoe moeilijk is het om hen niet te kunnen ondersteunen in de zware tijden die ze
moeten doormaken en waarbij zij – in het ergste geval – ook geen afscheid kunnen nemen. Ook gaat onze aandacht naar de inwoners die in de zorg- en verpleeginstellingen verblijven. Zij kunnen niet naar buiten en ook geen visite ontvangen.
Het is goed om te zien dat zoveel mensen in Ridderkerk zich aan de regels houden. Belangrijk, zeker nu steeds duidelijker wordt dat we nog een lange weg te gaan hebben. Het virus zal voorlopig nog niet weg zijn.
Laten we als Ridderkerkers ook de komende tijd samen de schouders eronder zetten. Laten we zoveel mogelijk thuis blijven en 1,5 meter afstand houden.
En laten we doorgaan waar we als Ridderkerk goed in zijn: omzien naar elkaar.

De gemeenteraad van Ridderkerk,
Anny Attema (voorzitter)
Johan van Straalen (griffier)

De fracties van Partij 18PLUS, SGP, Echt voor Ridderkerk, Partij van de Arbeid, CDA, LeefbaarRidderkerk, ChristenUnie, VVD, GroenLinks, Burger op 1 en D66:
Dick Breeman – Kees van der Duijn Schouten – Farahnaz Fräser – Daan Kardol – Karin Kayadoe – Jim Kloos – Robert Kooijman – Peter Kranendonk – Wim van der Linden – Ad Los – Victor Mijnders – Petra van Nes-de Man – Jeroen van Neuren – Arjan Nugteren – Michel Ouwens -Ton Overheid –
Edward Piena – Jeroen Rijsdijk -Arianne Ripmeester – Björn Ros -Anton Rottier – Pascal Slaa – Jilles Soffree – Fleur Stip – John Stip – Ilse Verdiesen – Cora van Vliet – Lucien Westbroek -Erna de Wolffter Beek

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.