menu Home
Politiek

Partij 18PLUS gaat voor tweerichtingsverkeer voor auto’s

Paul | 11 juni 2024

Ridderkerk- Maandagavond 17 juni behandelt de gemeenteraad een raadsvoorstel voor de herinrichting van de centrumring. Om de verkeersveiligheid voor fietsers te vergroten wordt de centrumring voorzien van een vrijliggend fietspad. “Het scheiden van fiets- en autoverkeer is wat Partij 18PLUS betreft een prima ontwikkeling. Onze zorg zit wel bij de plekken waar auto’s het vrijliggende fietspad moeten kruisen om bijvoorbeeld de Sint Jorisstraat in of uit te rijden. De Sint Jorisstraat is een zeer belangrijke toegangsweg die in twee richtingen bereikbaar moet blijven voor auto’s.” stelt Sara Griep, raadslid namens Partij 18PLUS. Naast een vrijliggend fietspad ligt in hetzelfde raadsvoorstel de keuze voor om de autorijbaan geschikt te maken voor één- of tweerichtingsverkeer. Partij 18PLUS heeft eind mei een poll geopend op het onlangs gelanceerde Partij 18PLUS kanaal op WhatsApp. Inwoners en ondernemers konden hun stem uitbrengen voor één- of tweerichtingsverkeer. Begin deze week stond de teller op ruim 87% voor tweerichtingsverkeer. “Afgelopen maandag hebben we tijdens onze fractievergadering de uitkomsten van de poll besproken en meegewogen in onze keuze voor tweerichtingsverkeer voor auto’s op de centrumring.” vervolgt Sara Griep. “VVD Ridderkerk heeft hiertoe een zogenaamd amendement, een wijzigingsvoorstel opgesteld die op de steun van Partij 18PLUS kan rekenen. In het amendement van VVD Ridderkerk is tevens een onderzoek naar éénrichtingsverkeer voor grote voertuigen zoals vrachtwagens opgenomen. “Partij 18PLUS heeft hier al eerder aandacht voor gevraagd bij het college van burgemeester en wethouders. In antwoord op onze vragen is aangegeven dat éénrichting van vrachtwagens de verkeersveiligheid vergroot.” aldus Sara Griep.
De uitkomsten van de poll is voor iedereen met WhatsApp in te zien via het Partij 18PLUS kanaal op WhatsApp. Meer informatie over hoe deze is te volgen is te vinden op www.partij18plus.nl/whatsapp.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.