menu Home
Sport

Ook zonder jonkies volle winst handbalsters Saturnus’72

Paul | 9 juni 2024

door Hans Muntz

De jeugd was met het Beach-team op Ameland, maar met invallers vanuit het Midweeks team werd ook eenvoudig gewonnen bij Indus’67. Met een gemiddeld iets hogere leeftijd van bijna 33 jaar tegen 22 jaar, werd in Rozenburg met 13-21 gewonnen.

Er was nog een poging gedaan om de wedstrijd bij Indus’67 te verplaatsen naar een andere datum. Een deel van het team (de jonkies) waren het hele weekend met een damesteam aan het Beachhandballen op Ameland. Indus’67 zag geen mogelijkheid voor een andere datum en daarom moest er geïmproviseerd worden. Met Marieke Euser, Jessy Westerveld en Marleen Bellaart als aanvulling ging mannen coach Remco de Jong (ook coach Renate Witsiers zat op het strand) de uitdaging aan. Het eerste deel van de wedstrijd was het nog wel even wennen en speelde ook de zenuwen nog een rol. Maar al gauw bleek dat het krachtsverschil groot was. Zeker na de rust (7-11), toen het gaatje geslagen was, werd vanuit een gesloten verdediging de voorsprong verder uitgebouwd. Geen enkel moment kwam de overwinning dan ook in gevaar. Volgens coach De Jong was het een mooi collectief dat met maar één wissel de verdiende 13-21 eenvoudig over de streep trok.

Zondag staat de laatste competitiewedstrijd op het programma. Op het Reijerpark komt H.V.O.S. 2 op bezoek. Deze ploeg heeft, net als het Conventus uit Zwijndrecht maar twee punten minder dan koploper Saturnus’72 (Saturnus 6-12 en de volgers beide 6-10). Het doelsaldo van de Ridderkerkers is vele malen beter dan de tegenstander uit Spijkenisse. Toch zal de ploeg het kampioenschap wel graag binnen willen halen met een overwinning. De kampioenswedstrijd begint om 11.30 uur.     

Jessie Westerveld
Marleen Bellaart

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.