Slikkerveer wint slotwedstrijd competitie met 4-0 van Strijen

Paul | 27 mei 2024

door Arjan ’t Jong

Op zaterdag 25 mei 2024 speelde Slikkerveer de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen Strijen op het eigen sportpark Het Reijerpark. Trainer Gijs Zwaan kon geen beroep doen op Denno Stoffels, Ronald Capelle, Ryan van Dongen, Ricardo Kieboom, Mitchell Drogt, Patrick Werkhoven en Thomas van Prooijen.

Met debutant Jordan Capitein op doel werd voortvarend van start gegaan. Meteen al in de eerste minuut werd Sem Meulstee goed vrij voor het doel gezet, maar wist Strijen-goalie Kerkhof de bal naast te tikken. In de zesde minuut opende Robert Kosten de score. Op aangeven van Sem Meulstee twijfelde Kosten geen seconde en schoot hard binnen: 1-0. Pas na dertien minuten kreeg ook Strijen een eerste echte kans, maar Jordan Capitein greep goed in op het lage schot. Daarna stapelde Slikkerveer kans op kans. In de twintigste minuut leek Romain van Bruggen een fraaie aanval via Robert Kosten en Bas Mulder af te ronden met een treffer, maar zijn schot ging naast. Daarna schoot Jochem Kouwenhoven eerst net over en even later was het Sem Meulstee die van dichtbij over schoot. In de 35ste minuut onderschepte Bas Mulder slim een breedtepass en kon doorlopen op doelman Kerkhof. Helaas ging zijn schot net naast. In het slot van de eerste helft waren er nog goede kansen voor Mike van Dongen en Robert Kosten op aangeven van Boy van Reede, maar beide keren verdween de bal naast de verkeerde kant van het doel. Daarom bleef het bij de 1-0 bij de rust.

In de tweede helft was de eerste kans weer voor Slikkerveer. Een pass van Bas Mulder bereikte Sem Meulstee op maat. Zijn schot werd echter naast getikt door Kerkhof. Uit de corner die volgde kopte eerst Robert Kosten goed in, maar stond er een verdediger op de doellijn die redding bracht. De rebound werd ingekopt voor Boy van Reede, die weer een andere verdediger op de doellijn redding zag brengen. Een paar minuten later schoot Jochem Kouwenhoven nipt voorlangs en was het Sem Seifi die op aangeven van Bas Mulder in de korte hoek schoot. Kerkhof bracht redding voor Strijen. In de 74ste minuut was het plots Strijen dat voor het doel van Jordan Capitein verscheen. Een kopbal van De Wit belandde echter op de lat. In de 76ste minuut lette Aaron Plaizier goed op bij een terugspeelbal in de defensie van Strijen. Hij zat er op tijd tussen, omspeelde doelman Kerkhof en kon de bal in een leeg doel schieten: 2-0. Daarna zette Slikkerveer nog even aan en twee minuten later werd het 3-0. Een voorzet van Boy van Reede werd door Bas Mulder terug gekopt op Robert Kosten, die zich niet bedacht en hard in de korte hoek schoot. Zeven minuten voor tijd mocht de na dit seizoen afscheid nemende Steven de la Rambelje invallen en de aanvoerdersband overnemen van Romain van Bruggen. Vier minuten voor tijd kopte Boy van Reede nog een corner van Aaron Plaizier bij de tweede paal binnen: 4-0. Dit werd tevens de eindstand.

Door deze overwinning eindigt Slikkerveer de competitie op de tweede plaats achter kampioen Binnenmaas. In de nacompetitie speelt Slikkerveer aankomende zaterdag 1 juni om 14.30 uur thuis tegen DHC uit Delft, dat als tiende eindigde in de tweede klasse D.

Opstelling: Jordan Capitein, Boy van Reede, Jesse Ringlever, John van Vugt (Ramon Joosen), Sem Seifi, Romain van Bruggen (83 – Steven de la Rambelje), Mike van Dongen, Bas Mulder, Robert Kosten (83 – Danijal Ollong), Sem Meulstee (65 – Aaron Plaizier) en Jochem Kouwenhoven.

Foto’s: Roelie ’t Jong