Deceptie voor Rijsoord

Paul | 27 mei 2024

door Emo van Dijk

Het had een mooi slot moeten worden in deze laatste competitiewedstrijd maar het werd een deceptie. Na de overwinning van vorige week bij De Alblas waren de kansen en vooruitzichten om te ontsnappen aan P/D wedstrijden volledig in eigen handen. Er zou gewonnen moeten worden van IFC maar na 90 minuten stond er een 1-2 uitslag op het formulier en werd Rijsoord gepasseerd op de ranglijst en wordt de competitie verlengd om degradatie te voorkomen.

Achterstand bij rust

Bij IFC, al zeker van de nacompetitie, maar dan om te promoveren naar de eerste klase klasse was de basisopstelling op liefst 8 posities gewijzigd ten op zichtte van de vorige wedstrijd. Er was door trainer Ron Timmers gekozen om spelers rust te geven in de aanloop naar volgende week. Daar zouden dus kansen moeten liggen voor Rijsoord al zou dat ook uiteraard kunnen zorgen voor extra motivatie bij de tegenstander. Voor beide ploegen dus een dubbel gevoel. Maar voor Rijsoord bleef het uitgangspunt hetzelfde, er zou gewonnen moeten worden. Over de eerste helft kunnen we echter kort zijn. Het lukte Rijsoord niet om het IFC echt moeilijk te maken en na al een eerste waarschuwing na 10 minuten toen Jesse Verveer de bal uit zijn doel wist te stompen was het Sean Verburg die halverwege de eerste helft IFC op voorsprong wist te zetten. Rijsoord moest nu dus echt aan de bak. Maar verder dan wat schermutselingen voor het doel van keeper Nick de Veij kwam men niet. Even leek er een penalty moment te zijn maar ondanks enige twijfel bij scheidsrechter Laros werd het slechte een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Ook deze vrije trap leverde niets op. De grootste kans was voor Timo Versteeg die uit een hoekschop net naast kopte.

Veerkracht en mogelijkheden

Na de rust wel een feller en hardwerkend Rijsoord en binnen vier minuten resulteerde dat al in de gelijkmaker. Invaller Enrique Edomaruse zette een actie in de zestienmeter goed door en zijn schot belandde op de paal maar spits Casper Gerritse stond op de juiste plaats om de terugspringende bal tot doelpunt te promoveren. Er was  nog tijd genoeg voor Rijsoord om de wedstrijd naar zich toe te trekken. En die kansen kwamen er ook. Een volley van Casper Gerritse zeilde net over de kruising, een kopbal van wederom Timo Versteeg carombeleerde net naast het doel. En zijn broer Kevin Versteeg had de pech dat een schot van afstand door keeper Nick de Veij met een uiterste krachtsinspanning tot corner werd verwerkt. De grootste kans was echter voor Enrique Edomaruse. Hij kreeg de bal zo’n vijf minuten voor tijd aangespeeld door Damian Muller maar het lukte hem helaas niet om de bal van dichtbij in het doel te krijgen. In de slotminuten maakte Danny Slingerland aan alle illusies een eind door een vrije trap zonder problemen in het doel bij Jesse Verveer te schieten. 1-2, dat werd ook de eindstand.

Toch nacompetitie

De teleurstelling was groot. Rijsoord alsnog veroordeeld tot de nacompetitie. En dus is het zaak voor de technische staf en de spelers om zich wederom op te gaan laden om een derde degradatie op rij te gaan voorkomen. Dat kan en mag toch niet het geval zijn? Maar de realiteit leert dat het wel een scenario is waar we rekening mee moeten houden. Tegenstander is volgende week sv Houten uit Houten (bij Utrecht). Een ploeg uit de tweede klasse G die we niet of nauwelijks kennen. Kortom het worden spannende weken waarbij we per week moeten kijken hoe we ervoor staan.

Opstelling Rijsoord : Jesse Verveer, Stefan Havelaar, Timo Versteeg, Kevin Versteeg, Vince van Nes, Anass Rachidy, Chakib Lechheb (38e Enrique Edomaruse), Lulu Statia, Dogukan Kulup (46e Damian Muller) Danny Haasdijk, Casper Gerritse (90e Joël Shahzad).