menu Home
Sport

RVVH vanuit geslagen positie naar winst

Paul | 12 mei 2024

door Theo Leenheer

In een wedstrijd met duidelijk twee gezichten hield RVVH uiteindelijk de punten in eigen huis. Een hopeloos lijkende 0-2 achterstand bij de rust werd in de slotfase omgezet in een 3-2 overwinning.

Daarmee kreeg de verder zeker wel boeiende ontmoeting een spectaculair einde. Daar zag het in de eerste helft overigens niet naar uit voor RVVH. Na een gelijk opgaande en aftastende beginfase leken twee opbouwende fouten de Ridderkerkers de das om te doen. Net voor het half uur profiteerde HBS dankbaar van deze fouten. Eerste rondde Manuel Francisco een dieptepass op hem keurig af, 0-1. Nauwelijks een minuut later ging het weer fout en stond Luca van Leeuwen op de goede plek bij de tweede paal voor de tweede Haagse treffer, 0-2. De gasten kregen daarna nog kansen op meer. Brayen Bröcker aangespeeld door Van Leeuwen vond een alerte Kristijan Nikolic op zijn weg en Fabian Hilpert schoot snoeihard een voorzet van links net naast en over. Op slag rust was Philip Dragon met zijn lob net voorlangs dichtbij de aansluiting, maar werd de ruststand dus 0-2.

In de rust gaven weinig toeschouwers, genietend van het heerlijke zonnige weer, meer iets voor de Ridderkerkers of er zou een snelle tegentreffer moeten volgen. En wonderwel die kwam er. Na eerder al een kans voor Dragon was het na zes minuten al raak. Een behoorlijke scrimmage voor de goal van Bram Nieuwenhuizen mondde uit in drie keer schieten voor een euro. Pogingen van Dragon en Steketee konden worden verijdeld, maar de in de rust ingevallen Jeremy Moreno wist in derde instantie het gaatje wel te vinden, 1-2. RVVH leek zich terug geknokt in de wedstrijd en ging er weer in geloven. Na een korte corner van rechts schoot Everton Pires Tavares de bal via de lat maar net over. De eveneens ingevallen Daan Blij zag zijn prima vrije trap uitstekend gered door Nieuwenhuizen. RVVH had ondertussen zeer aanvallend gewisseld en dat bleek lonend. HBS kwam er nauwelijks meer uit en de thuisclub bleef op jacht gaan naar de gelijkmaker. En die kwam er ook in de laatste tien minuten. De prima spelende Suently Alberto toog mee naar voren en kreeg na een goede combinatie de bal terug en ging de zestien binnen om de bal via de binnenkant van de verste paal binnen te werken, 2-2 tot groot enthousiasme van de thuisclub. Twee minuten voor tijd kreeg diezelfde Alberto na een één-twee met Blij een kans toen hij vrij voor Nieuwenhuizen verscheen, echter deze wist te redden. Een minuut later ging de ook ingevallen Wessel Verhaar via de linkerkant op avontuur. Hij haalde de achterlijn waarna hij de bal voor zette richting de tweede paal en daar stond Gino Boers klaar om hem binnen te knikken, 3-2. Uitzinnige vreugde bij iedereen die RVVH een warm hart toedraagt natuurlijk. De wedstrijd liep door blessures en wissels nog wel even door, maar RVVH hield stand en sleepte wederom drie hele belangrijke punten binnen. Directe degradatie is nu afgewend, maar mede door de andere uitslagen is nacompetitie nog altijd reëel, maar ontsnappen is ook nog mogelijk. Nog twee finales!

RVVH – HBS 3-2 (0-2)

28. Francisco 0-1
29. Van Leeuwen 0-2
51. Moreno 1-2
81. Alberto 2-2
89. Boers 3-2

Scheidsrechter T. van der Velden gaf een gele kaart aan Proost (RVVH).

Opstelling RVVH:

Nikolic, Proost, Alberto, Steketee, Dragon, De Witte (75. Lopes Martins da Veiga), Niamut (75. Verhaar), Dos Santos (46. Moreno), Pires Tavares, Boers en De Jesus (61. Blij). 


Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.