Handballers komen doelpunten te kort voor kampioenschap

Paul | 15 april 2024

door Hans Muntz

Zaterdagavond zelf winnen en dan hopen dat concurrent Hercules punten verspeeld en/of minder doelpunten maakt dan Saturnus’72. Het eerste gebeurde, een overwinning bij Heerle in Wouw. Het tweede gebeurde niet, Hercules won ruim van Twist en haalde zo, met een beter doelsaldo, het kampioenschap binnen.

Saturnus was zaterdagavond gedreven om de punten binnen te halen. Tegenstander Heerle liet wel gelijk weten de overwinningspunten niet zomaar mee te geven. Het was dan ook wel even schrikken toen de Brabanders brutaal een 4-1 voorsprong namen. De spanning was om te snijden. Maar gedurende de eerste helft herstelde Saturnus zich. Bij rust was het dan ook 10-14 in het voordeel van de Ridderkerkers. Na rust kwam Heerle scherper uit de kleedkamer. De opgebouwde voorsprong verdween als sneeuw voor de zon. Saturnus kwam zelfs op een 18-17 achterstand. Het leek of de spanning de ploeg verlamde. Maar de ploeg rechtte de rug. De schouders gingen eronder, het meegereisde publiek ging op de banken en de achterstand werd weg gepoetst. De winst ging daarna verdiend met 23-29 mee naar huis.

Vervolgens begon het wachten op de wedstrijd van Hercules tegen Twist. Bijna 24 uur later stond deze wedstrijd in Leiden op het programma. Hercules wist precies wat hen te doen stond. Winnen met minimaal 7 doelpunten verschil en het kampioenschap was een feit. Zonder enig probleem gebeurde dit ook en kon, met een 33-18 overwinning, Hercules de kampioensvlag hijsen. Saturnus coach Remco de Jong was teleurgesteld maar toch ook ontzettend trots op zijn ploeg. “Sinds 26 november geen wedstrijd meer verloren. Dertien overwinning op rij. Hierbij ook de winst op kampioen Hercules met 41-26 (uit met 19-18 verloren) en dan zo het kampioenschap aan je neus voorbij zien gaan. Aan het begin van het seizoen had ik getekend voor een plek bij de eerste 5. Maar nu is het zuur dat het doelsaldo beslissend is”. Op 12 mei volgt er nog een rangorde toernooi tussen de vier nummers twee van de hoofklasse. Hierbij wordt bepaald wie er eventueel extra kunnen promoveren.

Foto’s: Vishal Hartmans