Ongemeen spannend in competitie handballers

Paul | 25 maart 2024

door Hans Muntz

Met nog twee wedstrijden te gaan is het ongemeen spannend in de competitie van de Saturnus’72 handballers. Zelf werd redelijk eenvoudig gewonnen bij D.I.O.S. met 22-35. Concurrent Hercules won nipt in de triller bij H.V.O.S. met 22-24. Hierdoor staan beide ploegen met 28 punten uit 18 wedstrijden bovenaan. Het verschil in doelpunten is nu één treffer in het voordeel van Saturnus.

Saturnus’72 reisde in volle sterkte af naar het Westland in de wetenschap dat er gewonnen moest worden. De eerste 10 minuten ging het gelijk op. (6-6), maar daarna schakelde Saturnus er een versnelling bij. D.I.O.S. wist hier even geen reactie op te geven. Intern lukte het hun niet om de Ridderkerkers af te stoppen. Het leverde een rust op van 9-20. Om geen extra spanningen op te roepen wilde coach Remco de Jong niet weten wat er bij de wedstrijd H.V.O.S. – Hercules gebeurde. Maar het bericht dat Hercules gewonnen had sijpelde toch door. Dit had toch even invloed op de ploeg. Met de wetenschap dat veel doelpunten belangrijk zijn, sloeg ook even de spanning toe. Het liep wat moeizamer waardoor D.I.O.S. iets van de achterstand kon afknabbelen (17-25). Maar hoe ver de tweede helft vorderde, hoe meer de spanning bij Saturnus verdween. Met een uitblinkende Mark Tikkel in doel werd het prima 22-35 overwinning.

“Het verschil had iets groter moeten zijn. De eerste 10 minuten na rust, toen we wisten dat Hercules ook gewonnen had, sloop er even spanning binnen de ploeg. Maar daarna pikten we het weer aardig op”, vertelde De Jong na afloop. “Het wordt misschien wat ééntonig, maar het was weer een goed collectief dat de overwinning binnenhaalde. Dus ook opnieuw de complimenten voor alle jongens”, glunderde De Jong. Na de Pasen volgen nog twee wedstrijden. Op zaterdag 6 april speelt de ploeg in eigen huis om 19.30 uur tegen WPK/Westlandia. Op zaterdag 13 april is de laatste wedstrijd in Wouw bij Heerle, aanvang 18.00 uur. Hercules speelt zondag 7 april nog bij Roda’71 en een week later op zondag 14 april tegen Twist. De Kampioen promoveert rechtstreeks naar de 2e divisie. De nummers twee van de zes Hoofdklasse spelen op zondag op zondag 12 mei nog een rangorde toernooi. Hier wordt bepaalt wie er eventueel de extra plaatsen in de tweede divisie mag innemen.

Foto’s: Vishal Hartmans