Dames handbalsters Saturnus’72 op de goede weg

Paul | 4 maart 2024

door Hans Muntz

De dames van Saturnus’72 waren zondag op de goede weg om de punten mee te nemen uit Berkel en Rodenrijs. Helaas moest de wedstrijd bij T.O.G.B. 2 zes minuten voor het einde, bij een stand van 15-17 worden gestaakt wegens een flinke blessure van Marlous Bode.

Saturnus’72 begon zondagmiddag moeizaam. Zonder Amber Brandes (vakantie) en Daniëlle van de Bosch (blessure) was het verdedigend niet al te best terwijl het aanvallend ook te kort schoot. Er was te weinig druk waardoor het moeite kostte om door de stugge verdediging van T.O.G.B. heen te breken. Saturnus zag de thuisploeg dan ook een voorsprong van 11-9 nemen bij de rust. Tijdens deze rust greep coach Renate Witsiers in en veranderde de spelwijze. De verdediging stond compacter en ook aanvallend ging het beter lopen. Saturnus kwam half de tweede helft naast T.O.G.B. (14-14) en kreeg uitzicht op meer. Aanvallend sterk kwam het met nog zes minuten op de klok op 15-17. Maar tijdens een actie kreeg Marlous Bode een elle boog in haar gezicht. Dit leverde een flinke blessure op aan haar gebit waarbij veel bloed vrij kwam. Hierop besloot de scheidsrechter de wedstrijd te staken.

Marlous Bode is vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd om de schade aan haar gebit zoveel mogelijk te herstellen. Zeer waarschijnlijk moeten de zes minuten later worden uitgespeeld als ze van belang zijn voor de competitiestand. Saturnus kan de punten best goed gebruiken. Ze staan nu op de laatste plek met één punt minder, alsook een wedstrijd minder, dan Northa. Op kleine afstand staan daar weer boven Saturnus Leiden en T.O.G.B. Zondag gaat de competitie weer verder bij koploper Feyenoord, aanvang 12.15 uur. Hopelijk dan weer met Marlous Bode.