Slikkerveer loopt onnodig averij op tegen SSS

Paul | 26 februari 2024

door Arjan ’t Jong

Slikkerveer speelde op zaterdag 24 februari 2024 een lastige uitwedstrijd tegen SSS in Klaaswaal. Meteen al in de openingsfase probeerde de thuisploeg de weg naar het doel van Ricardo Kieboom te vinden, maar een kopbal van Rorijs leverde slechts een corner op. Pas in de negende minuut creëerde Slikkerveer pas haar eerste kans. Een vrije trap op de rand van de zestien krulde Bas Mulder hard in de handen van doelman Abbas. Een minuut later was Slikkerveer wel succesvol. Een aanval over de linkerflank werd door Denno Stoffels goed voorgegeven op Robert Kosten, die de bal keurig binnen kopte: 0-1. Een paar minuten later was Bas Mulder ook dichtbij een treffer, maar zijn schot verdween net over de lat. In de 21ste minuut leek Slikkerveer op 0-2 te komen, maar de treffer van Robert Kosten werd geannuleerd wegens buitenspel. Na een half uur spelen moest Ricardo Kieboom voor het eerst ook echt goed ingrijpen door een vrije trap naar de zijkant weg te stompen. In de 36ste minuut verdubbelde Robert Kosten de voorsprong wel. Op aangeven van Ronald Capelle tikte hij de bal beheerst binnen: 0-2. Twee minuten voor de rust leek Ronald Capelle Slikkerveer zelfs naar 0-3 te tillen. De keeper was al verslagen, maar de inzet ging net over het doel. In de laatste minuut van de eerste helft mocht SSS toch nog de aansluitingstreffer aantekenen na een ongelukkige handsbal in de zestien van Romain van Bruggen. Dennis den Haan profiteerde hier meteen van: 1-2. Dat was ook de ruststand.

In de tweede helft was de eerste kans voor SSS. Een kopbal van Rorijs redde Ricardo Kieboom knap. In de derde minuut was het Bas Mulder die de meegereisde supporters van Slikkerveer liet juichen. Een prachtig schot in de verre hoek leverde de 1-3 op. Zes minuten later was het al weer de dekselse Dennis den Haan, die de aansluitingstreffer weer op het scorebord zetten: 2-3. Beide ploegen bleven op zoek gaan naar doelpunten. Een inzet richting de kruising van Rorijs werd goed over getikt door Ricardo Kieboom. Aan de andere kant zag Bas Mulder zijn inzet naast getikt door Abbas. In de 63ste minuut werd Slikkerveer door de verder prima leidende scheidsrechter Meijvogel benadeeld toen een terugspeelbal werd opgeraapt door Ricardo Kieboom nadat een speler van SSS de bal nog aangeraakt had. Het leverde een vrije trap op in de zestien op negen meter van het doel. Dit buitenkansje werd wederom benut door Dennis den Haan: 3-3. Slikkerveer wisselde Jochem Kouwenhoven voor Sem Meulstee, die koud 10 seconden in het veld al weer de 3-4 binnenwerkte. Helaas moest hij er tien minuten later na een tik tegen de enkel weer het veld verlaten en werd hij vervangen door Mikey van der Padt. SSS had moed geput uit de drie treffers en hoopte er op nog eentje. Het ging wat opportunistischer spelen en dat leverde meteen kansen op, maar Ricardo Kieboom stond goed op zijn post. Tien minuten voor tijd bereikte Bas Mulder door het midden Robert Kosten, maar zijn schot verdween net over het doel. Een minuut later viel een lange bal van achteruit bij SSS precies voor de helemaal vrij staande Daan Sibrijns, die de bal in één keer binnen werkte: 4-4. De laatste kans in de wedstrijd was in blessuretijd nog voor Bas Mulder, maar zijn schot verdween in de handen van doelman Abbas. Door dit puntverlies zakt de ploeg van trainer Gijs Zwaan een plekje op de ranglijst.

Komende zaterdag 2 maart speelt Slikkerveer om 14.30 uur thuis tegen het Rotterdamse LMO.

Opstelling: Ricardo Kieboom, Boy van Reede, John van Vugt, Romain van Bruggen, Denno Stoffels, Mike van Dongen, Ryan van Dongen, Bas Mulder, Jochem Kouwenhoven (64 – Sem Meulstee – 75 – Mickey van der Padt), Robert Kosten en Ronald Capelle.

Foto’s: Roelie ’t Jong