Rijsoord komt te kort

Paul | 25 februari 2024

door Wim de Rooij

Rijsoord kwam zaterdagmiddag duidelijk te kort tegen Spartaan ’20 en verloor de thuiswedstrijd tegen de bezoekers van het sportpark aan de Vlasstraat. Het was duidelijk een wedstrijd van een kampioenskandidaat tegen een ploeg, die de punten broodnodig heeft. Uiteindelijk werd het in RIjsoord 1-3 voor de bezoekers die, hopelijk voor Rijsoord, aanvankelijk nog een feestje in de benen zouden hebben zitten. Dit naar aanleiding van het behalen van het eerste periodekampioenschap vorige week zaterdag. Helaas zou daar deze zaterdagmiddag daarvan niets van blijken en na het einde van de wedstrijd mogen de Rotterdammers zich de koploper van deze competitie noemen.

Voorafgaand aan de wedstrijd zou trainer Johan Versluis spits Casper Gerritse vanwege een lichte blessure op de bank houden en verder stuurde hij de bekende spelers het veld in. Voor Rijsoord was het belangrijk in deze wedstrijd één of meer punten in de Vlasstraat te houden en vooral zelfvertrouwen op te doen. De komende drie wedstrijden zijn immers de wedstrijden waarin gescoord moeten worden en het seizoen veiliggesteld moet en kan worden.

Verdrukking

Rijsoord begon goed en alweer in de tweede minuut mocht de thuisploeg een vrije schop op de hoek van het strafschopgebied nemen. Danny Haasdijk ontfermde zich hierover, maar zag zijn schot ten koste van een hoekschop gekeerd worden door doelman Migael Essajas. In de eerste helft was het een gelijkopgaande wedstrijd met twee ploegen, die heel voorzichtig speelden. Spartaan ’20 was wat meer in de aanval, maar kon geen echte vuist maken. Rijsoord liet zich echter ook niet onbetuigd en bij het uitverdedigen van Spartaan ‘20 veroverde ‘Lulu’ de bal, maar de voortzetting was onvoldoende, waardoor Rijsoord niet echt gevaarlijk kon worden. Rijsoord was in die periode best gevaarlijk en zag een voorzet van Damian Muller net door Danny Haasdijk naast gekopt worden. In die periode werd zelfs door de goed leidende scheidsrechter Kristian Versluis een doelpunt van Rijsoord afgekeurd vanwege buitenspel. Vier minuten voor het einde ging het toch fout toen op een dieptepass doelman Jesse Verveer zijn doel uit kwam en gepasseerd werd door Luis Baldeh Baldeh; 0-1. Het zou tevens de ruststand zijn of het moet nóg korter voor de rust het schot van Danny Haasdijk zijn geweest na een voorzet van Lulu Statio. Het schot werd onbewust door de verdediging van de Rotterdammers geblokkeerd.

Uitspelen

Rijsoord begin goed aan die tweede helft en zag een inzet van Damian Muller net over het doel van Essajas geschoten worden. Het had de Kraaien een positieve impuls kunnen geven. Aan de andere kant was het echter Nathan Bernadina, die zijn kopbal door de lat gestuit zag worden. Dus kansen over en weer. Echter na zeven minuten werd de voorsprong van de bezoekers verdubbeld. Een nonchalant hakballetje van Anass Rachidy werd opgepakt door de aanvallers van Spartaan ’20 en het was Luis Baldeh Baldeh, die het tweede doelpunt voor Spartaan ’20 mocht aantekenen. Het was voor trainer Johan Versluis het moment om te gaan wisselen, want ook hij moet gezien hebben dat iedere tweede bal voor de bezoekers was en dat zijn team niet altijd de goede keuzes maakte. Een positieve impuls bracht het doelpunt van Enriqué Edomaruse, die de 1-2 aankondigde. Een schot van Floris Plomp, dat de paal schampte werd door hem in het doel gelopen; 1-2. Protesten voor buitenspel werden door de goed leidende scheidsrechter Versluis weggewuifd.

Na dit doelpunt werd het meer en meer een voetbalgevecht. Rijsoord rook de gelijkmaker en Spartaan ‘20 wilde koste wat kost de wedstrijd winnen. Beide teams toonden meer dan 100% inzet en speelden soms op het randje van het toelaatbare. Echter met nog een klein kwartier voor het einde van de wedstrijd trokken de bezoekers de drie punten over de eindstreep. Het was invaller Nelson Bashir, die helemaal vrijstaand de hoek voor het uitzoeken had; 1-3. Hiermee was de wedstrijd gespeeld, maar waren de gemoederen nog niet helemaal gesust. In de laatste minuten van de wedstrijd en de blessuretijd moest de scheidsrechter nog viermaal een gele kaart trekken om de gemoederen enigszins te sussen. Jammer voor Rijsoord, maar deze zaterdagmiddag kwam het echt tekort tegen een team, dat in de ‘winning mood’ zit.

Komende zaterdagmiddag speelt Rijsoord de uitwedstrijd tegen Pelikaan, dat zaterdagmiddag van De Zwerver verloor. Deze wedstrijd zal gewonnen moeten worden om ervoor te zorgen dat Rijsoord in rustig vaarwater blijft. Trainer, technische stad en spelers worden veel succes toegewenst.

Opstelling: Jesse Verveer – Damian Muller (76. Stefan Havelaar) – Timo Versteeg – Kevin Versteeg – Vince van Nes – Chakib Lechheb – Fancesco Messina (60. Enriqué Messina) – Luivienno Statia – Danny Haasdijk – Anass Rachidy – Floris Plomp.